🔴 مریم میرزاخانی چطور به یک دانشمند جهانی تبدیل شد؟
.
1️⃣ مریم نوجوان که در سال اول دبیرستان نتایج خوبی در درس ریاضی نگرفته بود، از سال دوم به ستاره این رشته در مدرسه خود تبدیل شد. او بعد از ورود به تیم المپیاد ریاضی ایران، در دو سال پیاپی مدال طلای المپیاد ریاضی ایران و مدال طلای المپیاد جهانی این رشته را کسب کرد. .
2️⃣ریاضی انتخاب اول او برای مقطع لیسانس دانشگاه شریف بود. میرزاخانی سال 1378 و بعد از فارغالتحصیلی در مقطع کارشناسی، برای گذراندن مقاطع فوق لیسانس و دکتری به دانشگاه هاروارد رفت. او که در زمینه هندسه انتزاعی و سطوح هذلولوی تحقیق میکرد، بعد از گرفتن مدرک دکتری، در دانشگاه استنفورد مشغول تدریس شد. .
3️⃣ سال 1384، نشریه «پاپیولار ساینس» نام میرزاخانی را در بین ده ذهن جوان و برتر علم آمریکا قرار داد. چند سال بعد او جایزه «روت لیتل ستر»، جایزهای که انجمن ریاضیات آمریکا به زنان تاثیرگذار در حوزه ریاضیات اعطا میکند، را دریافت کرد. این ریاضیدان در سال 1393 هم توانست جایزه پژوهش برتر سال «موسسه ریاضیات کلی» را به دست آورد.
4️⃣ اما نام مریم میرزاخانی سال 1393 برای همیشه در تاریخ ریاضیات جهان ماندگار شد. سالی که او توانست، مهمترین جایزه ریاضی جهان، جایزه «فیلدز» را برای اولین بار به عنوان یک ایرانی دریافت کند. تا قبل از میرزاخانی، هیچ زنی برنده این جایزه نشده بود.
5️⃣ مریم میرزاخانی 23تیر 1396، در سن چهل سالگی و به دلیل سرطان پستان، در آمریکا از دنیا رفت اما نام او به عنوان یک ریاضیدان بزرگ ایرانی، برای همیشه در تاریخ علم جهان ثبت شد.
📕برای خواندن متن کامل زندگینامه این ریاضیدان ایرانی میتوانید کتاب «پیشتازان ایرانی» نشر شهر را از بخش کتابفروشی بزرگسال باغ کتاب تهران تهیه کنید.
.
طرح: محمدرضا دوستمحمدی
.