🔴 کامران وفا چطور به یک دانشمند جهانی تبدیل شد؟
1️⃣ شاید جالب باشد که بدانید دیدن قرص ماه در آسمان دوران کودکی، جرقه علاقه کامران وفا را به فیزیک زد. شبهای کودکی او با فکر کردن به این پرسش که چرا ماه در آسمان ثابت ایستاده گذشت. در دوران مدرسه و بعد از خواندن جزوهای درباره نظریه نسبیت اینشتین برای تقویت زبان انگلیسی، علاوه بر فیزیک به ریاضیات و هندسه اقلیدسی هم علاقمند شد.
2️⃣ کامران وفا سال 1356 و بعد از تمام کردن تحصیلات متوسطه در دبیرستان البرز، برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. علاقه به ریاضی و فیزیک باعث شد همزمان در این دو رشته در دانشگاه امآیتی تحصیل کند و دو مدرک لیسانس بگیرد. او در دوره فوق لیسانس ریاضی خواند و با مدرک دکترای ریاضیات، در سن 25 سالگی از دانشگاه پرینستون، فارغالتحصیل شد.
3️⃣ کامران وفا از دوره دکترا کار روی «نظریه ریسمان» را شروع کرد. نظریهای که میگوید ذرات به جای اینکه در یک نقطه متمرکز باشند، در یک منحنی متمرکزند و از ارتعاش آنها، مواد مختلفی به وجود میآید. در مجامع بینالمللی، دکتر وفا را برای کار روی نظریه ریسمان و ارائه نظریه F (حرف اول کلمه Father) میشناسند. نظریهای که دکتر وفا در دنیای فیزیک ارائه کرده و به یکی از نقائص نظریه ریسمان میپردازد.
4️⃣ تحقیقات دکتر وفا در زمینه نظریه ریسمان باعث شد او جوایز زیادی را در مجامع جهانی به دست بیاورد. سه جایزه محقق جوان ریاست جمهوری آمریکا، آلفرد پیاسلون و جایزه بنیاد پاکار در سال 1368، کسب مدال دیراک مرکز فیزیک نظری عبداسلام در سال 1387و جایزه فیزیک بنیادی برکترو در سال 1396، فقط بخشی از جوایز و افتخاراتی هستند که کامران وفا در سالهای اخیر کسب کرده است.
5️⃣ دکتر کامران وفا، این روزها در سن 59 سالگی، استاد تمام دانشگاه هاروارد در رشته فیزیک و صاحب کرسی دانر این دانشگاه است. .
📕برای خواندن متن کامل زندگینامه این فیزیکدان ایرانی میتوانید کتاب «پیشتازان ایرانی» از نشر شهر را از بخش کتابفروشی بزرگسال باغ کتاب، تهیه کنید.
طرح: محمدرضا دوستمحمدی