⭕️ با دکتر نسرین معظمی، زیستشناس ایرانی و برنده نخل طلای فرانسه آشنا شوید: .
1️⃣ لیسانس زیستشناسی را که از دانشگاه تهران گرفت، به کانادا رفت و دكتراي ميكروبشناسي پزشکی را ازدانشکدهی پزشکی دانشگاه لاوال گرفت. سال ۵۷، به ایران برگشت و کارش را در زمینه تولید آنتیبیوتیک در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی و تدریس در دانشگاه شروع کرد. پروژه تولید آنتیبیوتیک بعدها به دلایلی مختلف متوقف شد اما دکتر معظمی در دورهای که کشور درگیر بیماری مالاریا شده بود، توانست برای تولید حشرهکشهای بیولوژیک، با هدف کنترل مالاریا در ایران، بودجهای ۵۵۰ هزار دلاری از سازمان ملل بگیرد. این اتفاق درحالی افتاد که از ۱۵ سال قبل، ایران نتوانسته بود هیچ بودجهای از سازمان ملل بگیرد.
.
2️⃣سال ۶۷ بود که نسرین معظمی پایلوتی برای تولید این حشرهکشها وارد ایران کرد؛ پایلوتی که حالا اولین کارخانه مینیاتوری بیوتکنولوژی ایران است. اواخر دهه شصت بود و جنوب ایران با اپیدمی مالاریا روبهرو بود. پروژه کنترل این بیماری، به صورت مشترک بین سازمان ملل و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران آغاز شد و نسرین معظمی چهارسال در روستاهای سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس و هرمزگان کار کرد و درنهایت جزیره قشم را به عنوان یک پایلوت برای کار انتخاب کرد. .
3️⃣با همکاری شبکه بهداشت قشم، سه قرنطینه در سه بندر ورودی ایجاد شد و برای همه بیمارها پرونده تهیه شد. پروژه تا سال ۷۱ ادامه داشت. آن سال دکتر معظمی بودجه جدیدی از سازمان ملل گرفت و با کمک وزارت بهداشت یک آموزشگاه بهورزی در قشم تاسیس کرد و بیش از ۵۰ بهورز دختر و پسر تربیت کرد تا بعد از او، بتوانند مالاریا را کنترل کنند و خدمات اولیه پزشکی به مردم جزیره بدهند.
4️⃣دكتر معظمی تا امروز جوايز علمی زيادی را از آن خود كرده است. پروژه مالاريا كه به سرانجام رسيد، «يونسكو» او را كاندید دريافت نشان نخل آكادميك فرانسه، معتبرترين نشان علمی این كشور كرد و او این جایزه را به دست آورد. او نشان پژوهش جمهوری اسلامی ايران را در سال ۷۶ و جایزه علامه طباطبايی را سال ۸۷ به عنوان پژوهشگر برگزيده دريافت كرد.
5️⃣ دکتر معظمی این روزها در سن ۷۴ سالگی، همچنان در سازمان پژوهشهای صنعتی، مشغول پژوهش است.