⭕️با دکتر امیر آقاکوچک، آبشناس ایرانی و استاد دانشگاه کالیفرنیا در ایرواین، آشنا شوید:
1️⃣ زمان انتخاب رشته دانشگاه فکر کرد دلش میخواهد وارد رشتهای بشود که بتواند چیزی بسازد. به همین خاطر رشته مهندسی عمران را انتخاب کرد و در دانشگاه صنعتی خواجهنصیر پذیرفته شد. در دوره لیسانس، امیر آقاکوچک یک دانشجو با نمرات معمولی اما پرجنبوجوش و فعال بود. بیشتر وقتش را در دفتر نشریه دانشگاه میگذراند و در آنجا تجربههای تازه کسب میگرد. بخش دیگری از وقتش اما در سفرهای دانشجویی بود. برنامههای دانشجویی، کنفرانسهای تخصصی و بررسی سدهای در حال احداث ایران، برنامه آنها در این سفرها بود.
2️⃣ آشنایی امیر آقاکوچک با دنیای آب، در حین یک کار دانشجویی اتفاق افتاد. وقتی او به خاطر آشنایی با کامپیوتر، مسئول وارد کردن یک سری داده مربوط به بارش برای پروژه استادش شد. جرقه بعدی وقتی خورد که برای گرفتن یک گزارش برای مجله دانشجوییشان، به جنوب تهران رفت. جایی که شنیده بود مردم برای گرفتن آب سالم، در صف میایستند. همین دو اتفاق کوچک باعث شدند در دوره فوق لیسانس، رشته آبشناسی را در دانشگاه خواجهنصیر انتخاب کرد.
3️⃣ در دوره فوقلیسانس، آقاکوچک و دوستانش یک کنفرانس دانشجویی درباره رودخانههای دنیا در تهران برگزار کردند. بهواسطه این کنفرانس او توانست با استادی در دانشگاه اشتوتگارت آلمان آشنا بشود و برای تحصیل در دوره دکترای مهندسی عمران و محیطزیست آن دانشگاه اقدام کند. سال ۱۳۸۴ بود که وارد دانشگاه اشتوتگارت آلمان شد.
4️⃣ آقاکوچک این روزها در دانشگاه کالیفرنیا در ایرواین مشغول تدریس است و به عنوان یکی از پژوهشگران مرکز آبشناسی آمریکا، دادههای ماهوارهای مربوط به بارش و دما را بررسی و مدلسازی میکند. او و همکارانش تلاش میکنند با این پژوهشها، شرایط اقلیمی آینده دنیا را پیشبینی کنند.
5️⃣ سال ۱۳۹۶ «اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا» امیر آقاکوچک را به عنوان برنده جایزه علمی این آکادمی معرفی کرد. دلیل این اتفاق این بود که آقاکوچک در پژوهشهایش ارتباط مسائل اجتماعی با بحرانهای محیطزیستی و حوزه آب را در جهان بررسی کرده بود. اما شنبه همین هفته، یک بار دیگری خبری خوش از این دانشمند 40ساله ایرانی منتشر شد. امیر آقاکوچک این بار موفق شد «مدال جیمز مکلوین»، بالاترین نشان افتخار اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا برای محققین جوان را به خاطر پژوهشهایش به دست بیاورد.