«سینما بهار» همین سینمایی است که سردر آن را در یک روز زمستانی در عکس دوم میبینید؛ سینمایی با ۷۰۰ نفر گنجایش درست سر پل تجریش. این سینما به سبک معماری ساختمانهای شمیرانات و اوایل دوران پهلوی ساخته شده بود. در گذشتههای دورتر در حیاط شمالی آن سبزی کاری میشد، چون سطحی شیبدار داشت. اما در دههی بیست که سر پل تجریش بهعنوان گردشگاه رونق زیادی پیدا کرد، به سینما تبدیل شد و سطح شیبدار آن به شکل پلهپله به یک سالن تابستانی دلپذیر درآمد. عکس اول شمایلی است از این سالن تابستانی «سینما بهار» در سال ۱۳۲۹ (برگرفته از سایت «هستان»). قیمت بلیت برای صندلیهای جلو شش ریال و صندلیهای عقب چهار ریال بود. سینما غروبها در دو سئانس ۱۸ و ۲۰ نمایش داشت.
«سینما پرسپولیس» را از اولین سینماهای روباز تهران میدانند. سینمایی حوالی میدان راهآهن با گنجایش ۹۷۴ نفر که قیمت بلیتش ۲۵ ریال بود. سومین و چهارمین عکس، تصویرهایی هستند از بازماندههای فضای «سینما پرسپولیس» در این سالها. در سالهای پیش از انقلاب، چند سینمای زنجیرهای در شهر تهران بود با نامهای «مسعود»، «شیرین»، «داریوش»، «فلور» و «ستاره» که فیلمهایشان را در فضای روباز اکران میکردند.
سینماهای روباز در تهران شکل دیگری هم داشتند؛ «درایو-این سینما»ها که مخصوص تماشای فیلم از داخل خودروها بودند. «سینما تهرانپارس» اولین سینمای اتومبیل رو در ایران بود که در سال ۱۳۳۹ در تپههای تهرانپارس و با الگوبرداری از سینماهای آمریکایی افتتاح شد. گنجایش این سینما ۲۸۴ خودرو و قیمت بلیت آن ۱۵۰ رالی بود. در این سینما به هر اتومبیل یک گوشی یا بلندگوی مخصوص داده میشد که بینندهها به میل خود صدای آن را تنظیم میکردند. «سینما ونک» دومین سینمای اتومبیلرو بود که سال ۱۳۴۸ افتتاح شد.
این شبها میتوانید بازیهای مهم جام ملتهای اروپا را همراه خانواده و دوستان در سالن روباز «باغ کتاب» تماشا کنید و خاطرههای خوشی از تابستان امسال داشته باشید. برای خرید بلیت بازیها به سایت «باغ کتاب» مراجعه کنید: event.bagheketab.com