موضوع کتاب چیست؟
دربارهی عکاسی، یکی از مهمترین کتابهای سوزان سانتاگ، نویسنده و ناقد فرهنگی آمریکایی است. سانتاگ عکاسی را به عنوان یکی از اصلیترین عواملی تحلیل میکند که جوامع مدرن را به «جهان تصویر» بدل ساختهاند، جهانی که در آن تصاویر و بازنماییها بر تجربهی دستاول هر چیز اولویت یافتهاند. عکاسی با قطعه قطعه کردنِ جهان مرئی، جدا کردنِ آن از زمینههای معنابخشاش در واقعیت، شگفت نُمودنِ چیزهای پیشپاافتاده و پیشپاافتاده کردنِ امور هولناک، و در یککلام «تماشایی» کردنِ چیزها یا تبدیل هر چیز به منظری برای تماشا، پیامدهای دامنهداری در نحوهی نگاه ما به جهان و به خودمان در بر داشته است.
نویسنده کتاب کیست؟
سوزان سانتگ (رزنبلت) متولد ۱۹۳۳ در نیویورک است. او دکترای خود را از دانشگاه آکسفورد گرفت و سپس در دانشگاه کلمبیا پرداخت. اولین اثر او « ذهن يک اخلاق گرا» و آخرینش «در آمریکا» و معروفترین آنها «درباره عکاسی» است.
در بخشی از کتاب میخوانید:
«... یادآوری موفقیت های افراد خانواده قدیمی ترین کاربرد عام عکاسی است و برای حداقل یک قرن است که عکاسی از مراسم عقد به اندازه جاری شدن خطبه عقد مهم بوده است.طبق یک مطالعه جامعه شناختی در فرانسه اغلب خانواده ها یک دوربین دارند و احتمال داشتن حداقل یک دوربین در خانواده هایی که دارای فرزند هستند دو برابر خانواده های بدون فرزند است .
از خلال عکس ها، هر خانواده برای خود شجره نامهی مصور می سازد – مجموعهای قابل حمل از تصاویر که شاهدی بر روابط خویشاوندی آنهاست.عکاسی درست در زمانی تبدیل به یکی از آیین های زندگی خانوادگی شد که نهاد خانواده در کشورهای صنعتی اروپا و امریکا دستخوش تحولات بنیادین شده بود.»