به گزارش روابطعمومی باغ کتاب تهران، رمضانی در بازدید از این مجموعه بیان کرد: «گزارههایی که ما در حوزه سیاستگذاری فرهنگی داریم این است که مردم اساسا به کتاب مراجعه می کنند و طبق آمار بیش از 130 هزار عنوان کتاب در سال منتشر میشود. گردش مالی سالانه آن حدود 13هزار میلیارد تومان است و شاید با هیچ یک از اقتصادهای فرهنگی و هنری کشور قابل مقایسه نباشد. اما مسئله اساسی ما این است که موضوع کتاب باید موضوع جاری کشور باشد و در همه موارد به آن پرداخته شود. این نکته اصلی است که باید برای کتاب اتفاق بیفتد و از دست یک نهاد و مجموعه و سازمان هم بر نمیآید و نیازمند همیَت است.»
رمضانی گفت: «موضوع اصلی فراهم شدن زیرساختهای آموزشی است. مسئله کتاب باید در حوزه آموزش و پرورش حل شود و پردازش به آن باید در دوره مدرسه و با توجه به حوزه کودک و نوجوان اتفاق بیفتد و پیشنهاد ما که در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز تصویب شد ایجاد زنگ مطالعه در مدارس است. ضمن این که ارتباط مدارس با کتابخانهها و کتابفروشیها باید معنادار باشد. مشابه باغ کتاب در کشور نداریم و این مجموعه بی نظیر است. راه حل مسئله این است که هرجایی و هر دستگاهی اعم از رسانه ملی، شهرداری، رسانههای دیداری و شنیداری و هرجایی که میتواند در این زمینه حضور داشته باشد باید به این امر کمک کرده تا توفیق حاصل شود.»
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور درباره کتابخوانی مجازی که این روزها طرفداران بسیاری هم دارد توضیح داد: «نسل امروز بسیار علاقه مند به کتاب است و فعالان حوزه کتاب در فضای مجازی نیز همین متولدان دهه 70 و 80 هستند که باید به آنها توجه کرد. کتابهای مجازی و الکترونیک نسبت به کتابهای مکتوب حجم کمتری دارند و مهمترین مسئله ما تقویت قانونی این کتابهاست تا رونق بگیرند.»
او ادامه داد: «سیاستگذاری در فضای مجازی چه «ای بوک» و چه کتابخانه الکترونیکی را در بر میگیرد و فرهنگسازی از آن و درک صحیح از فضای مجازی در حوزه کتاب و کتابخوانی است. بیشتر کلید واژههای مورد استفاده امروز در این امر دقیق نیستند و بیشتر «فضای مجازی زده» شدهاند تا مبتنی بر واقعیتهای فضای مجازی؛ ما اقداماتی را نسبت به این حوزه آغاز کردهایم و امیدواریم به نتیجه برسد. »
رمضانی درباره تعامل نهادکتابخانهها با باغ کتاب نیز گفت: «ما از همه ظرفیتهایی که در حوزه کتاب و کتابخوانی وجود داشته باشد باید استفاده کنیم. بعضی از مقاطع این ظرفیتها شکوفا نشده و امکان بهرهبرداری از آن فراهم نیست. باغ کتاب یک نقطه افتخار برای کشور است که نتیجه زحمات یک نفر نیست و چندین مدیر برای آن وقت گذاشتهاند و باید هم آن را حفظ کرد و هم از آن به درستی استفاده کرد و ظرفیتهای آن را ارتقا داد. امکان ضریب گرفتن باغ کتاب بسیار است و در سفرهای استانی ام می بینم که باغ کتاب تبدیل به یک نمونه شده است و این یک اتفاق خوب است. اینکه چقدر خود باغ کتاب آماده تکثیرشدن است نکتهای است که در درجه بعدی قرار دارد. باغ کتاب یک موقعیت قابل افتخار در حوزه کتاب و کتابخوانی است.»