موضوع کتاب چیست؟
کتاب سرگذشت پزشکی در ایران، با بیانی روایی و گاهی طنزآلود، به تشریح تاریخ پزشکی در ایران، از پزشکی در «ایران باستان» تا پزشکی در «ایران معاصر» پرداخته است. این کتاب در 12 فصل به بررسی ظهور علم پزشکی، آموزشهای پزشکی و چالشهای این علم در ایران و در دورانهای مختلف میپردازد. عنوان فصلهای کتاب عبارتند از: «پیشگامان پزشکی ایرانی»، «پزشکی زرتشتی»، «ظهور جندیشاپور»، «ورود اسلام»، «عصر ترجمه»، «عصر تألیف»، «رازی و ابنسینا»، «پایان یک عصر طلایی»، «حمله مغول»، «پزشکی صفوی»، «ورود طب جدید» و «پزشکی معاصر».
نویسنده کتاب کیست؟
یاسر مالی و احسان رضایی نویسندگان کتاب هستند. هر دو نویسنده کتاب، تحصیلات پزشکی دارند. یاسر مالی در کنار طبابت به نویسندگی و ترجمه نیز میپردازد. او همچنین سردبیری مجلات «نظامپزشکی»، «پیک تندرستی»، «همشهری خانواده» را در کارنامه کاری خود دارد.
احسان رضایی نیز نویسنده، روزنامهنگار و کارشناس برنامههای تلویزیونی است. همچنین از نویسندگان قدیمی «همشهری جوان» محسوب میشود.
ناشر این کتاب، نشر افق است.
در بخشی از کتاب میخوانید:
«شهر سوخته از قدیمی ترین شهرهای ایران، در ساحل رود هیرمند در سیستان و بلوچستان امروزی نزدیک شهر زابل بوده است. پزشکی در شهر سوخته آنقدر پیشرفته بوده که افزون بر جراحی های مغز و چشم و ارتوپدی اعضای مصنوعی نیز در آن ساخته میشده است. قدیمی ترین عضو مصنوعی شناخته شده جهان چشمی مصنوعی است که در گور زنی در شهر سوخته پیدا شده است. چشم چپ این زن به دلیل آبسه تخلیه شده و سپس برای وی چشمی مصنوعی احتمالاً از جنس غیر طبیعی مخلوط با نوعی چربی حیوانی ساخته شده است... .»