او در این مستندنگاری، تجربههایش از دو سفر ۲۰ روزه به کرهی شمالی را ثبت کرده؛ سرزمین پر رمز و رازی که همیشه نقطهای مبهم در ذهن مردم جهان است و امیرخانی تلاش کرده چهرهی واقعی آن را کشف کند. این کتاب شامل سه بخش است که با عناوین «کیمچی»، «قاشقچی» و «چیطولی» نامگذاری شدهاند.
وقتی میگوییم «سفرنامهی کرهی شمالی رضا امیرخانی» با سه مقولهی چالشبرانگیز مواجه هستیم؛ سفرنامه، کرهی شمالی و امیرخانی! مقصد کشوری کاملا خاص و همیشه قرنطینهشده است که چیزهای زیادی از آن نمیدانیم و نویسنده منتقدی صریح با عقاید، نثر، سبک و حتی رسمالخطی خاص است. اگر میخواهید حالوهوای کشوری با جهانی منزوی و بازمانده از دوران جنگ سرد را فهم کنید و بدانید از عینک تحلیلهای امیرخانی چه شباهتها و تفاوتهایی بین ایران و کرهی شمالی وجود دارد، «نیمدانگِ پیونگیانگ» را از دست ندهید.
برشی از متن کتاب: «– آقای نویسنده! درست بنویس!
میخندم. هنوز دستم را رها نکرده است. میگویم:
– تلاش میکنم صادق باشم. تحریم از مبادلهی کالا و ارز جلوگیری میکند. نمیگذارد کالا و ارز شما در کشور دیگری راه پیدا کند… اما تحریم بهجز کالا و ارزِ شما، جلو حرکت حرفِ شما را هم میگیرد...
دوباره دستم را میگیرد و فشار میدهد و با خوشحالی تائید میکند. بیشتر صدایی میشنوم از داخل حنجرهاش که نشان رضایت است. حالا وقتش است که در کوتاهترین زمان حرفم را بزنم. میگویم:
در تحریم کالا و ارز مقصر امپریالیسم است، اما مقصر اصلی تحریم حرف شما، امپریالیسم نیست، خودتان هستید!»
از امیرخانی ۱۳ کتاب منتشر شده؛ ارمیا، ناصر ارمنی، منِ او، ازبه، داستان سیستان، نشت نشا، بیوتن، سرلوحهها، نفحات نفت، جانستان کابلستان، قیدار، رهش و نیمدانگ پیونگیانگ. بعضی از این کتابها داستان و رماناند و بعضی مقاله و مجموعه یادداشت. داستان سیستان و جانستان کابلستان و همین نیمدانگ پیونگیانگ هم سفرنامه هستند. شما کدام کتابهای امیرخانی را بیشتر میپسندید؟ داستانهای او را یا کتابهای غیرداستانیاش؟
برای تهیه کتابهای امیرخانی میتوانید با شماره ۹۶۰۴۵693 کتابفروشی بخش بزرگسال باغ کتاب تهران تماس بگیرید.