پیشنهاد مطالعه کتاب به مناسبت روز نوزدهم ماه محرم
نگاهی مستند و تاریخی به شهدای نینوا
باغ کتاب تهران به مناسبت نوزدهمین روز از ماه محرم مطالعه کتاب «شهدای نینوا» از نشر «نگاه معاصر» را پیشنهاد میکند.
جمعه، 29 شهریور 1398 |
به گزارش روابط عمومی باغ کتاب تهران، کتاب «شهدای نینوا» اثر ابراهیم صالحی حاجیآبادی در سال 1397 توسط نشر «نگاه معاصر» و در 437 صفحه وارد بازار نشر شد. این کتاب در کتابفروشی بزرگسال باغ کتاب تهران (سروستان) در درسترس علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی است.
در طول تاریخ روایتهای بسیاری درباره شهدای کربلا و اصحاب و یاران امام حسین (ع) وجود دارد. روایتهایی که خالی از اشتباهات تاریخی نیست. کتاب «شهدای نینوا» به بررسی همراهان حضرت در قیام عاشورا و شهدای کربلا میپردازد. از آنجایی که درباره هویت و اسامی شهدای کربلا روایتهای مختلفی وجود دارد، نویسنده پنج روایت تاریخی مشهور را بررسی کرده است و در نهایت تلاش کرده تا با تکیه بر اصول و قواعد پژوهش موثقترین و معتبرترین روایت را مشخص کند.
کتاب شهدای کربلا را در دو گروه کلی«شهدای بنیهاشم» و «شهدای غیر بنیهاشم» تنظیم و دستهبندی کرده و هویت بیش از ۱۵۰ تن از کسانی که ادعا شده در کربلا به شهادت رسیدهاند، مطرح و بررسی شده است. بنا بر روایتهای مختلف، روز عاشورا ۷۲ تن از اصحاب امام به شهادت رسیدند که کتاب حضور همه این افراد در واقعه کربلا را بررسی کرده و باتوجه به مستندات تاریخی ضمن بررسی نام و مشخصات آنها، تحریفات و مطالب نادرستی که برای هریک از این شهداء در کتابها رواج یافته را بررسی کرده و نکاتی قابل اتکا و مستند را درباره آنها نقل کرده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم: «اسب حصین از درد لگدپرانی میکرد تا حصین از اسب بر زمین افتاد. در این هنگام یارانش هجوم آورده و حصین را نجات دادند. در آن حال حبیب این رجز را میخواند: «سوگند میخورم اگر تعداد ما به اندازه شما یا نصف شما بود، از مقابله با ما فرار میکردید! ای قومی که از حیث اصل و نَسَب شرورترین مردمان هستید!» و نیز این رجز را خواند: «من حبیبم و پدرم مظاهر است، قهرمان میدان جنگهای شعلهور. شمار و نیروی شما از ما بیشتر است، اما ما باوفاتر و شکیباتریم. ما حجتی برتر و حقی روشنتر داریم و از شما پارساتریم و حجتی قویتر داریم.»
کتاب «شهدای نینوا» در قطع رقعی و جلد شومیز در کتابفروشی بزرگسال باغ کتاب تهران (سروستان) موجود بوده و در دسترس علاقهمندان است. سروستان باغ کتاب تهران از ساعت 9 تا 23 پذیرای مراجعان است.