پیشنهاد مطالعه به مناسبت روز دوازدهم ماه محرم
قیام امام حسین(ع) در آیینه تاریخ
باغ کتاب تهران به مناسبت دوازدهمین روز از ماه محرم مطالعه کتاب «مقتل امام حسین(ع)» اثر علامه سید مرتضی عسکری را پیشنهاد میکند.
پنجشنبه، 21 شهریور 1398 |
به گزارش روابط عمومی باغ کتاب تهران، کتاب «مقتل امام حسین (ع)»، اثر علامه سید مرتضی عسکری برای اولین بار در سال 1393 و به همت نشر «ایمان ماندگار» و در 272 صفحه منتشر شد. این کتاب ارزشمند در حوزه تاریخ واقعه کربلا را علامه سید مرتضی عسکری به رشته تحریر درآورده و تاکنون بیش از سه بار تجدید چاپ شده است.
«مقتل امام حسین (ع)» روایتی تاریخی از حوادث منجر به واقعه عاشورا از زمان مرگ معاویه و آغاز حکومت یزید بن معاویه، عدم بیعت امام حسین (ع)، دعوت مردم کوفه و سایر رویدادهای تأثیرگذار در واقعه عاشورا تا زمان شهادت آن حضرت و ماجراهای پس از شهادت ايشان تا رسیدن کاروان اهل بیت به مدینه را مورد بررسی قرار میدهد. همچنین زندگانی امام حسین (ع)، اولاد و اصحاب ايشان را با رویکردی موشکافانه و مستند بررسی میکند. محتوای کتاب با نگاهی دقیق نوشته شده و ذکر ترتیب حوادث نیز با نگاهی علمی صورت گرفته است. نویسنده در این کتاب با بیانی غمانگیز ماجرای کربلا به صورتی کاملاً مستندل بیان کرده است.
کتاب چند ویژگی اساسی دارد. مانند اینکه در کتاب به روایتهای دست اول تاریخی و منابع و کتب اهل سنت اشارههای فراوان شده است. همچنین نویسنده در راستای ایجاد فضایی صادقانه و صمیمانه با مخاطب، نظر خود درباره رویدادها و مسائل مختلف را با عبارت: «مولف گوید...»، بیان میکند. آنچه «مقتل امام حسین(ع)» را از دیگر مقاتل دیگر متمایز میکند، عدم تأکید نویسنده بر بُعد زمانی واقعه کربلا است و هدف نویسنده از این رویکرد حفظ انسجام فکری و محتوایی متن و آگاه کردن مخاطب در مقابل شبهات پس از واقعه عاشورا بوده است.
طراحی جلد کتاب شامل پنج صفحه میشود که به پنج تن آل عبا اشاره دارد و امام حسین (ع) نیز پنجمین تن از پنج تن آل عبا است. چند لایه بودن جلد، گودال قتلگاه امام حسین (ع) را تداعی میکند. همچنین جهت نیزههای حاشیه جلد متوجه مرکز دایره مرکز جلد هستند.
سید مرتضی شریف عسکری مشهور به علامه عسکری متولد سال 1293 در سامرا، پژوهشگر تاریخ اسلام و حدیثشناس ایرانیالاصل بود. از اساتید او میتوان به امام خمینی و حبیب الله اشتهاردی معروف به مدرس عسکری و سید احمد مرعشی شوشتری شرکت میکرد اشاره کرد. از او آثار زیادی در حوزه تاریخ و دینپژوهی بر جای مانده است.