به گزارش روابط عمومی باغ کتاب تهران، کتاب «پنجرههای تشنه» در سال 1392 توسط نشر سوره مهر و در 354 صفحه به زیر چاپ رفت. کتاب با جلد شومیز و قطع رقعی در قفسههای کتابفروشی باغ کتاب تهران (سروستان) در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
«پنجرههای تشنه» روایت سفر دوهفتهای نویسنده کتاب، همراه با کاروان سفینه النجاه در سال 1391 به شهرهای کوچک و بزرگ کشور است. این کاروان وظیفه داشت ضریح جدید مرقد امام حسین(ع) را از قم به کربلا برده و جایگزین ضریح قبلی کند. در این سفر دوهفتهای، مهدی قزلی با کاروان همراه شده و با گذر و توقف در شهرهای مختلف در مسیر کربلا، لحظههایی ناب از مواجه مردم با ضریح امام حسین(ع) را در قالب یادداشتهایی خواندنی، با زبانی ساده و بیآلایش روایت میکند. «پنجرههای تشنه» محصول توصیف نویسنده از رویدادی است که شاید یکبار در طول قرن رخ بدهد.
کتاب اساساً یک سفرنامه است اما نگاه تیزبین و روایتگری خلاقانه نویسنده به توصیف اماکن، اشخاص و روزمرگیهای سفر اکتفا نکرده و از منظری جامعهشناختی، تحلیلگر و نکتهیاب با فضاهای مختلف، مردم و فرهنگهای مختلف مواجه شده است. در «پنجرههای تشنه» با کتابی مواجه هستیم که سادگی و روانی متن از عمق مطالب نمیکاهد و وقایع را با بدون سوء گیری بیان میکند.
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب نیز با نوشتن تقریظ بر کتاب «پنجرههای تشنه»، نگارش آن را «بسیار خوب و با ذوق و سلیقه» و «با نگاه هنرمندانه و کنجکاو و نکتهیاب» توصیف کردند.
در بخشی از کتاب میخوانیم: « باران میآمد و مردم سیل شده بودند پشت سر و کنار ضریح. با مداح «حسین... حسین... حسین جان...» میخواندند و دست تکان میدادند؛ مثل کسی که از کاروانی جامانده و دست تکان میدهد تا او را ببینند. شاید مردم هم احساس میکردند جاماندهاند از امام حسین. بعضی از مردم که جلوتر بودند، وقتی تریلی میرسید، تواضع میکردند و برای احترام دست روی سینه میگذاشتند. از آن جالبتر سیگاریهایی بودند که سیگارشان را زیر پا خاموش میکردند. مغازهدارها کسبشان را تعطیل کرده بودند و جلوی مغازهشان سینه میزدند. به نظرم، اگر قرار نبود ضریح برود روی قبر امام حسین در کربلا، مردم اجازه نمیدادند تریلی حرکت کند...»
«پنجرههای تشنه» در کتابفروشی بزرگسال باغ کتاب تهران موجود است و علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی میتوانند کتاب از این فروشگاه تهیه کنند. سروستان باغ کتاب تهران با داشتن 80 هزار عنوان کتاب و کالای فرهنگی از بزرگترین مراکز فرهنگی کشور است.