خرید اینترنتی کتاب و محصولات فرهنگی

معرفی کتاب «پیاده‌روی اربعین»، نگاهی جامعه‌شناسانه به اجتماع بزرگ شیعیان
 

معرفی کتاب «پیاده‌روی اربعین»، نگاهی جامعه‌شناسانه به اجتماع بزرگ شیعیان

باغ کتاب تهران به مناسبت فرا رسیدن اربعین حسینی کتاب «پیاده‌روی اربعین» به‌ کوشش «محسن حسام مظاهری» را معرفی می‌کند.
شنبه، 03 شهریور 1403 | Article Rating

به گزارش روابط عمومی باغ کتاب تهران، کتاب «پیاده‌روی اربعین: تأملات جامعه‌شناختی» به دبیری «محسن حسام مظاهری»، مجموعه مقالاتی به قلم نویسندگان مختلف است که با نگاهی جامعه‌شناسانه و متفاوت یکی از بزرگ‌ترین گردهمایی‌ها و آیین‌های تشیع را تحلیل و بررسی می‌کند. 
«پیاده‌روی اربعین» یکی از آیین‌های فراگیر شیعیان است که قدمت آن به قرن 13 هجری می‌رسد، اما این آیین در ابتدا توسط شیعیان عراق برپا می‌شد. در سال‌های اخیر این آیین در بین شیعیان ایران نیز گسترش پیدا کرده است و به جرئت می‌توان گفت که در کنار عزاداری دهه محرم، مراسم شب‌های قدر، عزاداری فاطمیه، جشن نیمه شعبان یکی از 5آیین بزرگ و فراگیری است که توسط شیعیان برگزار می‌شود.
نویسندگان این کتاب که از نسل جامعه‌شناسان جوان ایرانی و از فعالان حوزه جامعه‌شناسی دین  و تشیع هستند، تلاش کرده‌اند رویکردهای رایج تبلیغی-ترویجی و سفرنامه‌ها و علایق مذهبی و شخصی خود را کنار گذاشته و از منظر جامعه‌شناسانه و حتی انتقادی این آیین شگرف را بررسی و تحلیل کنند. 
آنطور که دبیر این مجموعه ادعا کرده است، این کتاب تلاش می‌کند تا نخستین گام‌ها را برای رسیدن به شناختی چندجانبه و علمی از اربعین بردارد. در همین راستا پرسش‌هایی اساسی از چیستی و ماهیت این آیین بزرگ شیعه را مطرح می‌کند و تلاش می‌کند تا به این پرسش‌ها پاسخ دهد. این کتاب حاصل پاسخ به همین پرسش‌هاست. 
هفت فصل با رویکردهای متفاوت
این کتاب دارای 7فصل مختلف شامل این عناوین است: 1- «تشیع پساصدام و پایان سندرم حسرت جغرافیای مقدس در تشیع: جامعه‌شیعی به مثابه جامعه‌ای در فراق» به قلم «جبار رحمانی»، 2- «اربعین؛ دانسته‌ها و نادانسته‌ها از منظری اجتماعی» نوشته‌ «مهدی سلیمانیه»، 3-«میزبانان اربعین» نوشته‌ «احمد شکرچی»، 4- «از نهادی شدن آیین اربعین تا عرفی شدن امر قدسی» به قلم «محمدرضا پویافر»، 5- «حاد واقعیت ژان بودریار؛ بررسی شایعات رسانه‌ای درباره آیین پیاده‌روی اربعین» اثر «محسن امین»، 6- «دعوت شده ام به زیارت رنج‌آلود / ادراک و تجربه زیسته زائران پیاده‌روی ایرانی در عراق» تألیف «ندا رضوی‌زاده» 7- «اربعین ایرانی؛ رشد تصاعدی آمار ایرانی‌ها در پیاده‌روی اربعین: دلایل و پیامدها» به قلم «محسن حسام مظاهری»
بخش‌هایی از کتاب «پیاده‌روی اربعین: تأملات جامعه‌شناختی»
در بخش‌هایی از این کتاب می‌خوانید: «تا حدود سال ۲۰۰۶م (۱۳۸۵ش) کمتر کسی در ایران نام پیاده روی اربعین را شنیده بود. امروز یعنی در کمتر از یک دهه از آن، تاریخ احتمالاً کم‌تر ایرانی را می‌توان یافت که از برگزاری این مناسک کاملاً بی‌اطلاع باشد. میزان رشد شرکت ایرانی‌ها در پدیده‌ای که قرن‌ها مناسکی عربی عراقی تلقی می‌شد به حدی سریع است که ما را قانع می‌سازد با ظهور یک «اَبرنواختر» جدید در سپهر اجتماعی تشیع روبه‌رو هستیم؛ «اَبرنواختر»ی که به مرزهای سرزمینی ایران منحصر نیست و بدون شک، امواج تأثیرگذاری آن فراتر از مرزهای سرزمینی ایران و دورتر از مرزهای سرزمینی عراق را در برخواهد گرفت. پیش‌بینی ما این است این پدیده عظیمِ درحال شکل‌گیری، در آینده نزدیک، یکی از متغیرهای تأثیرگذار در سطح معادلات سیاسی و مبادلات فرهنگی و تحولات اجتماعی منطقه در پنج سطح تحلیل مناطق مرزی غربی کشور، مرزهای ملی، ابعاد منطقه‌ای، کشورهای اسلامی و در نهایت معادلات بین المللی خواهد بود... .»
کتاب «پیاده‌روی اربعین: تأملات جامعه‌شناختی» در قطع رقعی و جلد شومیز در 248 صفحه توسط نشر آرما روانه بازار نشر شده است. این کتاب در فروشگاه کتاب بزرگسال باغ کتاب تهران (سروستان) موجود است. اگر به تهیه این کتاب علاقه دارید، می‌توانید به صورت حضوری همه روزه از ساعت 9 تا 22 به سروستان باغ کتاب مراجعه کنید. 

تصاویر
  • معرفی کتاب «پیاده‌روی اربعین»، نگاهی جامعه‌شناسانه به اجتماع بزرگ شیعیان
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: