داستانی تراژیک و همزمان طنزآلود که با نگاهی انتقادی به نقد جهان مدرن و روابط انسانی آن میپردازد. در سال ۲۰۱۵ هم فیلمی با همین عنوان روی پرده رفت که نامزد و برندهی جایزههای مختلفی در جشنوارههای سینمایی دنیا شد و برای اسکار بهترین فیلم خارجیزبان آن سال هم فیلم منتخب سوئد بود. اگر کتابی با داستانپردازی قوی و محکم دوست دارید و در عین حال از طنز پنهان در لایههای داستان لذت میبرید، رمان «مردی به نام اوه» شما را سرحال میآورد.
«مردی به نام اوه» داستان زندگی پیرمرد سوئدی بداخلاقی است که در فکر خودکشی است و یک روز با یک خانوادهی ایرانی که قرار است همسایهی او شوند، ملاقات میکند و آشنا میشود. هرچند که برخورد اولیه به خاطر تصادف اتومبیل خانوادهی ایرانی با صندوق پست اوه چندان خوب نیست اما این آشنایی حال و روز پیرمرد را تغییر میدهد. او همچنان سعی میکند همان ظاهر خشن و خشک وعصبانی همیشگیاش را حفظ کند اما در دل نرم میشود و دوستی عجیب و خاصی بین او و خانوادهی همسایهشان شکل میگیرد.
بخشی از متن کتاب: «دوست داشتن و دل باختن یک نفر شبیه این است که آدم به یه خونهی جدید اسبابکشی کنه! اولش آدم عاشق همهی چیزهای جدید میشه، هر روز صبح از چیزهای جدیدی که داره شگفتزده میشه که یکباره مال خودش شدهاند اما مدام میترسه یکی بیاد توی خونه و بهش بگه که یه اشتباه بزرگ کرده و اصلا نمیتونسته پیشبینی کنه که یه روز خونه به این قشنگی داشته باشه، ولی بعد از چند سال نمای خونه خراب میشه، چوبهاش در هر گوشه و کناری ترک میخورن و آدم کمکم عاشق خرابیهای خونه میشه. آدم از همهی سوراخسنبهها و چموخمهایش خبر داره. آدم میدونه وقتی هوا سرد میشه، باید چیکار کنه که کلید توی قفل گیر نکنه، کدوم قطعههای کفپوش تاب میخوره وقتی آدم پا رویشان میگذاره و چه جوری باید در کمدهای لباس را باز کنه که صدا نده و همهی اینا رازهای کوچکی هستن که دقیقا باعث میشن حس کنی توی خونهی خودت هستی و به اونجا تعلق داری.»
مردی به نام اوه
نویسنده: فردریک بکمن
مترجم: الناز فرحناکیان
نشر نون
۳۷۶ صفحه
برای تهیهی کتاب «مردی به نام اوه» به فروشگاه آنلاین «باغ کتاب» به آدرس shop.bagheketab.com مراجعه کنید.