در همان دوران دبستان بود که متوجه شد به ریاضیات بیشتر از درسهای دیگر علاقمند است. علی رجالی سال ۱۳۴۸ در رشتهی ریاضی دانشگاه شیراز پذیرفته شد. آن روزها دروس دانشگاه شیراز به زبان انگلیسی تدریس میشدند و این برای علی جوان یک حسن بود؛ چون امکان ادامه تحصیل در رشتهی ریاضی در ایران نبود و او باید زبانش را تقویت میکرد تا بتواند خارج از ایران درسش را ادامه بدهد.
2- علی رجالی در عرض پنج سال لیسانس و فوقلیسانس ریاضی خود را از دانشگاه شیراز دریافت کرد و برای ادامهی تحصیل به آمریکا رفت. او دکترای ریاضیات را از دانشگاه استنفورد آمریکا گرفت؛ جایی که توانست زیر نظر اساتیدی مثل پاول اردیش مشهور تحصیل کند. سال ۱۳۵۷ بود که ایران بازگشت و برای تدریس وارد دانشگاه شیراز شد.
3- بعد از ورود به دانشگاه متوجه شد که همه چیز با دوران تحصیل او تغییر زیادی کرده. حالا دانشجوها فقط دنبال حفظ کردن فرمولها بودند؛ اصطلاحات ریاضی را بلد بودند اما مفاهیم را متوجه نمیشدند. دکتر رجالی نمیتوانست بیتفاوت باشد. تصمیم گرفت این مشکل را ریشهیابی و اصلاح کند. برای این هدف از شیراز به اصفهان رفت. سال ۱۳۶۱ مرکز تحقیقات معلمان را در این شهر تاسیس کرد؛ آن سالها پیگیرانه به مدارس سر میزد، مشکلاتشان را بررسی میکرد و معلمان ریاضی اصفهان را در مرکز ریاضی این شهر دور هم جمع میکرد.
4- اوایل دههی هفتاد بود که علی رجالی و همکارانش تصمیم گرفتند برای ترغیب دانشآموزان به رشتههای مهندسی، مسابقات ریاضی در سطح کشور برگزار کنند. اولین دورهی این مسابقات در اصفهان برگزار شد و از دل آن، المپیاد ملی ریاضیات بیرون آمد. سال ۱۳۷۷ هم با کوششهای دکتر رجالی و همکارانش اولین خانه ریاضیات در اصفهان تشکیل شد؛ نهادی که حالا بیش از ۴۰ شعبه در سراسر کشور دارد.
5- دکتر رجالی هنوز هم خودش را فقط یک معلم میداند. آموزگاری که همهی سالهای فعالیت حرفهایاش را صرف آموزش ریاضیات کرده. او به خاطر تلاشهایش در زمینهی ترویج ریاضیات، جایزهی «پاول اردیش» را کسب کرده است.
عکس: امیر صادقی