اسدالله شعبانی، در گفت و گو با خبرگزاری میزان درباره نبود استقبال مردم از کتاب و کتابخوانی، گفت: در خصوص کتاب خوانی باید کارهای بنیادی انجام دهیم تا مردم به کتابخوانی جذب شوند. کتاب باید در مسیر رشد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خانوادهها قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه کتاب خواندن باید چیزی به مردم بیاموزد و به زندگی روزانه آنان چیزی مثل آرامش بیشتر، زندگی زیباتر و ... بیفزاید، اظهار کرد: تا زمانی که مردم حضور مؤثر کتاب را در زندگی خودشان احساس نکنند به سمت کتاب نمیروند و در نهایت کتابفروشی ها و کتابخانهها بیشتر با تعطیلی مواجه میشوند.
مدیر انتشارات توکا ادامه داد: به عنوان مثال باغ کتاب مکانی برای گردش چندگانه است. این مکان هم برای گردش و تفریح مؤثر است و هم برای آشنایی و مطالعه با کتاب مفید است.
شعبانی باغ کتاب را یک گام بنیادی در جهت افزایش مطالعه دانست و افزود: امیدوارم در شهرها و استانهای دیگر هم شاخههای اینچنینی برقرار شود و این جاذبه در شهرستانها هم ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: کتاب فروشیهای بزرگ در شهرهای بزرگ خود به خود خانوادهها را جذب میکند، بچهها با محیط فرهنگی آشنا میشوند، با آن ارتباط برقرار میکنند و در مراحل رشد کودکان مؤثر است. کودکان با کتاب پیوند میخورند و این پیوند در سالهای آینده محکمتر میشود. محیطی که کتاب و کتاب خوان نباشد کودکان عادت به مطالعه را از دست میدهند و کتاب خوان نمیشوند.