خرید اینترنتی کتاب و محصولات فرهنگی

همنشينی با لسان‌الغیب در سروستان
 

همنشينی با لسان‌الغیب در سروستان

مراسم رونمایی از کتاب «حافظ؛ پادشاه عریان شعر» در سروستان باغ کتاب تهران برگزار شد.
ﺳﻪشنبه، 05 شهریور 1398 | Article Rating
به گزارش روابط عمومی باغ کتاب تهران، مراسم رونمایی از کتاب «حافظ؛ پادشاه عریان شعر» به نویسندگی ابوالفضل رجبی برگزار شد. انتشارات بهمن برنا کتاب «حافظ؛ پادشاه عریان شعر» را در 234 صفحه و به قیمت 35 هزار تومان روانه بازار نشر کرده است. این برنامه از ساعت 18 در راهرو سروستان باغ کتاب تهران با حضور ابوالفضل رجبی نویسنده کتاب، محمد شاپوری مدیر انتشارات «بهمن برنا» و علاقه‌مندان به ادبیات و شعر فارسی برگزار شد.

نگاهی متفاوت به حافظ
محمد شاپوری مدیر انتشارات بهمن برنا در آغاز برنامه با اشاره به دلیل انتشار کتابی با مضمون ادبی در انتشاراتی که اصولاً کتاب‌های علوم انسانی را چاپ می‌کند گفت: «دیوان حافظ کتابی است که در خانه تمام ایرانی‌ها یافت می‌شود و این عمومیت و فراگیر بودن ما را به سمت چاپ کتابی با این مضمون سوق داد. در حقیقت حافظ از پوسته انحصاری ادبیات خارج شده است و ورای ادبیات در فرهنگ ایران جایگاه به خصوص خود را دارد و می‌توان نگاهی جامعه‌شناسانه به آن داشت. البته کتاب با چالش‌های بسیاری مواجه شد و انتقادات بسیاری را برانگیخت.»
شاپوری درباره چالش‌های پیش روی کتاب پس از انتشار آن گفت: «چالش‌هایی که پس از انتشار کتاب با آن مواجه شدیم به ما بیش‌ازپیش این نکته را یادآور شد که در جامعه نیاز به روحیه نقدپذیری داریم. افراد و رسانه‌های مختلفی به خاطر جایگاه حافظ و حساسیت‌هایی که درباره حافظ وجود دارد، به کتاب و محتوای آن بازخورد منفی نشان دادند.»

شاعرانی بهتر از حافظ
ابوالفضل رجبی نویسنده کتاب نیز با اشاره به انتقاداتی که به کتاب شده است گفت: «اگر من نگاه ایجابی درباره حافظ داشتم، شاید چنین نقد‌هایی به کتاب نمی‌شد. در این کتاب نقد من متوجه شخصیت حافظ که البته قابل‌ستایش است نیست، بلکه به ابیات او از نظر فنی انتقاداتی داشته‌ام. در طول تاریخ صفاتی را به حافظ نسبت داده‌اند که گویی دیگر شاعران از آن بی‌بهره بوده‌اند درحالی‌که بسیاری از شاعران در طول زمان صفات و کیش شخصیتی بالا‌تر او داشته‌اند. یکی دیگر از انتقاداتی که به کتاب می‌شود، مقایسه حافظ در این کتاب با دیگر شاعران است. چرا نباید حافظ را با دیگر شاعران مقایسه کرد؟ گویی شعر فارسی خرابه‌ای رو به انحطاط بود که حافظ آن را ساخت. در این کتاب تلاش کرده‌ام که ثابت کنم که در طول تاریخ به هیچ شاعری به اندازه حافظ بها داده نشده است و همین مسئله باعث شده تا به شاعرانی بهتر و قوی‌تر از حافظ مانند جامی و کمال اصفهانی توجه نشود. اگر دیوان حافظ یکی از کتاب‌های پرتیراژ کشور است، به این دلیل است که هیچ‌گاه به مردم چیز دیگری عرضه نشده است.»
نویسنده کتاب در پایان جلسه با خواندن ابیاتی از حافظ و مقایسه او با دیگر شاعران، نقد‌های خود را به این شاعر مطرح کرد. همچنین به پرسش‌ها و انتقادات حاضران در جلسه پاسخ داد.


تصاویر
  • همنشينی با لسان‌الغیب در سروستان
  • همنشينی با لسان‌الغیب در سروستان
  • همنشينی با لسان‌الغیب در سروستان
  • همنشينی با لسان‌الغیب در سروستان
  • همنشينی با لسان‌الغیب در سروستان
  • همنشينی با لسان‌الغیب در سروستان
  • همنشينی با لسان‌الغیب در سروستان
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظرات

ﺳﻪشنبه, 12 شهریور,1398

عبید

ایشان از بیخ و بن نتوانسته‌اند رندی حافظ و کنایه‌های وی را دریابند.
در کتاب‌شان چیزهایی فرموده‌اند که دود از سر خرد بدر می‌آورد.
کتاب ایشان را می‌توان پوشینه‌ای دوم بر کتاب «هنر همیشه بر حق بودن» شوپنهاور دانست که نمونه‌ای است تازه و بی‌همتا در فریفتاری و مغلطه.
یکی از آشکارترین فریفتاریهای ایشان سنجش بیت‌هایی از حافظ با دیگر سخنوران است تنها بر پایهٔ آمدن واژگانی یکسان بدون آنکه به چم بیت و همهٔ چامه از سر تا به بن همسانی با آن سخن‌پرداز دیگری داشته باشد.

یکشنبه, 19 اردیبهشت,1400

فرهاد راد

ای مگس، عرصه ی سیمرغ، نه جولانگه توست
عِرضِ خود می بری و زحمت ما می داری!
بهترین پاسخ را به نوشته های موهوم و تخیلی ایشان، استقبال سرد اهل کتاب از این مجموعه بی ارزش و بادکردن اثر روی دست ناشر و مؤلف داده اند. حالا نقدهای عالمانه و مستند صاحب نظران و سخن سنجان و حافظ شناسان (و نه جافظ پرستان) بماند. پدرجان، گنده تر از تو در طول تاریخ نتوانستند حافظ را از جایگاه رفیعی که مردم ایران و جهان و آگاهان و ادیبان و هنرمندان و اندیشه وران به او بخشیده اند، به زیر بکشند؛ چه برسد به امثال تو!
جایی که عقاب پر بریزد
از پشّه لاغری چه خیزد؟!

نویسنده این لاطائلات، عوض همه چیز، به خصوص منطق و دانش و آگاهی و توان شعرشناسی، "رو"ی خیلی زیاد و خودشیفتگی و خودعلامه پنداری مفرط دارد! ابن را از سلسله اراجیفی که در سایت زیر در معرفی به اصطلاح شاهکار خود و نقدها و نظریات اهل فن منتشر کرده، به خوبی می شود دریافت:
https://virgool.io/@abolfazl_rajabi
مزخرف ترین مجموعه چرندیاتی که در نکوهش و انکار و ردّ حافظ دیده و خوانده ام. حتی بک حرف درست و حسابی مستند در آن دیده نمی شود.
ایشان همان بهتر به تالیف کتب کمک درسی ابتدایی و دبیرستان بپردازند و فاتحه ریاضیات را هم بخوانند!
چو بشنوی سخن اهل دل مگو که خطاست
سخن شناس نه ای جان من؛ خطا اینجاست
آنان که قبل از حافظ بوده اند، که هیج؛ ولی همه شعرایی که همعصرش بوده اند یا بعد از او آمده اند و این آقا در به اصطلاح کتابش آنان را بر حافظ برتری داده است، خود را شاگرد و ریزه خوار خوان حافظ معرفی می کرده اند. خزعبلات ایشان واقعا مصداق ضرب المثل ها و کنایاتی از قبیل شاه بخشیده ولی شاه قلی نمی بخشد و کاسه داغتر از آش و کاتولیک تر از پاپ است و بس
ایشان اگر خیلی ادعایشان می شود، یک غزل که نه؛ یک بیت شعر بسرایند و در مجامع ادبی و انجمن های نقد و ارزیابی شعر در ترازوی سنجش اهالی شعر و سخن بگذارند، تا در قبال سروده های حافظ و همتایان و مقلدانش یا ضعیف ترین شعرا، آنگه شود پدید که نامرد و مرد کیست؟!
حسد چه می بری ای سست نظم بر حافظ؟!
قبول خاطر و لطف سخن خداداد است!

نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: