به گزارش روابط عمومی باغ کتاب تهران، مراسم رونمایی از کتاب «وقت مدرسه رفتنه» با حضور دکتر مهدی چمران، هستی چمران نویسنده و هانیه طاهری تصویرگر کتاب و و نازنین پارسا روانشناس جمعه نهم آذر ماه در باغ کتاب تهران برگزار شد.
در اهمیت کتابخوانی و ترویج کتاب
دکتر مهدی چمران صحبتهای خود را چنین آغاز کرد: «ما همیشه به این فکر میکنیم که از چه موقعی کودکمان را به کتابخوانی ترغیب کنیم؟ وقتی از سنین کودکی او را به سمت کتابخوانی سوق دهیم وقتی بزرگ شود موفقیت بیشتری را شاهد خواهیم بود. در سطح جامعه ما مطالعه و کتابخوانی رقم بالایی ندارد. کتاب خواندن باید از کودکی در نهاد انسان گذاشته شود. اصلا دلیل و مبنای ساخت باغ کتاب تهران به این خاطر بود که بتوانیم در کشورمان و شهرمان کتابخوانی را ترویج کنیم و فضایی مفرح و شاد برای کتابخوانی و کتاب خریدن داشته باشیم.»
او همچنین گفت: «وقتی به باغ کتاب میآیم یاد مشکلات و سختیهایی که وجود داشت تا این پروژه به سرانجام برسد میافتم. باغ کتاب امروز تبدیل به محلی آبرومند، زیبا و مفرح برای همه سنین از کودک و نوجوان تا بزرگسال و کهنسال شده است تا به واسطه این محیط با بهترین پدیدهای که در دنیا داریم یعنی کتاب آشنا شوند.»
او ادامه داد: «کتاب چیز کمی نیست و ما هرچقدر هم پیشرفت کنیم و در زمینه الکترونیک و کتابها و فضای مجازی جلو برویم میبینیم که کتاب جایگاه واقعی خود را در جامعهمان دارد. هنوز چیزی نتوانسته جای آن را پر کند. خیلیها از کتاب در فضای مجازی استفاده میکنند اما کتاب فیزیکی همچنان جایگاه خود را دارد.»
دکتر چمران ادامه داد: «میتوان رشد فرهنگی یک جامعه را با میزان کتابخوانی سنجید. بنابراین هرچقدر بیشتر تلاش کنیم تا افراد به سمت کتابخوانی گرایش پیدا کنند نتیجه خوبی به دست میآید. یکی از کارهایی که در این زمینه میتوان انجام داد این است که کودکان و نوجوانان را از سنین پایین با کتابخوانی و کتاب آشنا کنیم و آنها نسل کتابخوانی بار بیایند. اگر این کار را کنیم یک حرکت خوب در زمینه تعالی و رشد جامعه انجام دادهایم که در کشور ما نیاز است.»
او گفت: «ما در دنیا شاهد هستیم که کتاب ها به تیراژ میلیونی میرسند، اما در کشور ما هنوز به اینجا نرسیدهایم و این برخلاف آن است که عادات و سنن و به ویژه تربیت مذهبی ما به خواندن و نوشتن تاکید دارد. این خواندن و نوشتن ایدئولوژی مکتب ما است. ما از قدیم کتابخانههای بزرگی در کشورمان و دنیای اسلام داشتیم که مثال زدنی و بینظیر بودهاند.»
کتابی با نگاه به اضطراب جدایی کودکان
در مراسم رونمایی و جشن امضای کتاب، طاهری تصویرگر کتاب «وقت مدرسه رفتنه» نشست را با صحبت درباره چگونگی نگارش آن آغاز کرد. او گفت: «این کتاب به تازگی چاپ شده است و میدانیم که قصهگویی برای جلوگیری از اضطراب جدایی بسیار موثر است و قصه درمانی برای جایگزین کردن عادت های خوب به جای عادتهای بد خیلی استفاده میشود. بچهها وقتی قصه را میخوانند با شخصیتها همذات پنداری میکنند. این کتاب هم به کودکان نشان میدهد حتی در غیاب حضور فیزیکی، عشق واقعی والدین با فرزندان هست.»
او تاکید کرد: «خواندن کتابهایی از این دست به کودکان کمک میکند که نگرانی از جدایی را کمتر تجربه کنند و حس استقلال بیشتری داشته باشند.»
او درباره ویژگی های تصویرگری کتاب گفت: «اولین و مهمترین موضوع درباره تصویرگری این است که کاملترین نقش را در انتقال پیام کتاب داشته باشد. تصویرگری برای کودکان سختتر است چون باید کودکان بتوانند با تماشای تصویرگری حدس بزنند چه قصهای نوشته شده است.»
در ادامه برنامه هستی چمران در سخنانی گفت: «انگیزه من از نوشتن این کتاب به دو همکلاسیام برمیگشت که مادرانشان در مدرسه همواره کنارشان بود. زمان زیادی طول کشید تا آنان از مادرشان جدا شوند و وقتی به خانه رسیدم به مادرم گفتم دوست دارم درباره این دو دانش آموز قصه بنویسم.»
همچنین در این نشست نازنین پارسا روانشناس کتاب را از بعد روانشناسی بررسی کرد. مراسم با جشن امضا به پایان رسید.