به گزارش روابط عمومی باغ کتاب تهران، این برنامه که با همکاری باغ کتاب کتاب تهران و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برپا شد، در روز پنجشنبه میزبان 120 نوجوان از 62 کتابخانه دارای دورهمی کتابخوانی بود. در این اجتماع علاوه بر بازیهایی که تعیین شده بود دو برنامه حدس و حک کتاب در نظر گرفته شد که در نهایت از میان شرکتکنندگان در رقابت، برگزیدگان در بخشهای مختلف مورد تقدیر قرار گرفتند.
حکایت کتابی که بر صفحه زندگیات حک شده
به گفته تکتم نجفی منش، سرپرست امور کتابخانه ها و ترویج کتاب و کتابخوانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران سومین اجتماع بچه کتابخونهای شهر تهران میزبان دو رویداد بود. او گفت: «رویداد اول حدس کتاب بود. بچه های حاضر در برنامه از میان کتابهای موجود در پاکت های دربسته فهم و روایت خود از کتاب و دلیل اینکه اگر این کتاب را در کتابفروشی می دیدند میخریدند یا خیر، بر روی کاغذ نوشتند و این نوشتهها مورد داوری قرار گرفت.»
او بخش حک کتاب را چنین توضیح داد: «بخش بعدی حک کتاب با این مفهوم بود؛ «حکایت کتابی که بر صفحه زندگیات حک شده». حکایت کتاب بدون لو دادن قصه قرار است اینچنین باشد که دلیلی بیاورند تا مخاطب بخواهد آن کتاب را بخواند. در رویداد حک به بچه ها گفته شده در سه دقیقه ویدیو یک حک را ارائه دهند. از ویدیوهایی که رسیده یک تعداد منتخب شده و روی استیج میروند و تیم داوران نوجوان که مهمان هستند با لایک و دیس لایک امتیاز میدهند.»
به گفته نجفی برای اینکه بچهها یک حک استاندارد را تجربه کنند از احسان ناظم بکایی روزنامهنگار نیز دعوت شد تا او هم یک حک پلاس اجرا کند.
معرفی برگزیدگان
بعد از برگزاری رقابت، تیم داوری به بررسی آثار پرداختند و نماینده داوران روی سن حاضر شد و توضیحاتی را درباره نحوه قضاوت بیان کرد و گفت: «ما در داوری سعی کردیم نکاتی را در نظر داشته باشیم. ابتدا باید بچهها به دو سئوال مطرح شده در برگه پاسخ میدادند و بعد از آن باید اطلاعات کتابشناختی را می نوشتند.»
در بخش حدس کتاب پنج برگزیده بدون ترتیب چنین معرفی شدند: اسرا زادمهر، سبحان حیدری، النا اسماعیلی، مهدیه پروینی و نرگس براری.
در بخش رویداد حک برگزیدگان چنین معرفی شدند: غزل یزدانی نفر اول، روشنگ آفتابی نفر دوم، آیسان مختاری نفر سوم.
بازیهایی مکمل رقابت
در حاشیه این مراسم نوجوانان حاضر سرگرم بازیهای فکری نیز شدند. بازی اصلی بچهها در این دوره از اجتماع شامل دو بازی کاپوچین و اسم کارتیل بود.بازی کاپوچین به این ترتیب است که بچهها براساس تعدادی شکل، لیوانهای رنگی را میچینند و هرکسی که زودتر چید زنگ می زند و کارت خود را برمیدارد و کسی که بیشترین کارت را داشته باشد برنده می شود.
اسم کارتیل هم به این ترتیب است که دو کارت حرف و دو کارت موضوع برداشته و حرف و موضوعی انتخاب میشود، برنده در ادامه کارت برندگی خود را برمیدارد و دارنده کارت بیشتر برنده نهایی است.
بازی دیگری هم در نظر گرفته شده بود به اسم جینگا که در این بازی باید قطعات سازه به گونه ای برداشته شود که سازه فرونریزد.