به گزارش روابط عمومی باغ کتاب تهران، مراسم پایانی چهارمین جایزه ملی کتاب سال جوانان با معرفی برگزیدگان و با حضور علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، میثم موحدفر دبیر چهارمین جایزه ملی کتاب سال جوانان، فرهاد طلوع کیان مشاور رئیس کمیته ملی المپیک، رضا مجدی مدیرعامل باغ کتاب تهران و آزاده نظربلند معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران ظهر یکشنبه 20 اسفند در سالن شماره 8 باغ کتاب تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره این نکته که وجود جایزهای برای نو قلمان مهم است، گفت: جای جایزهای که به نو قلمان اختصاص داشته باشد، خالی بود و این جایزه توانسته خلاء موجود را پر کند.
وی با بیان این نکته که نوشتن مسئله پیچیده است گفت: در نوشتن، نویسنده جهان ذهن خود را با دیگران به اشراک میگذارد و افراد در خلق تجربه جدید مشترک میشوند و به تجربه جمعی میرسند. سالانه بیش از ۷۰ هزار کتاب منتشر میشود که بخشی از آن مربوط به نو قلمان است. بسیاری از افراد برای اولین بار بخت خود را میآزمایند تا کارشان دیده شوند.
رمضانی گفت: مسئله دقت در تولید آثار بعدی مسئلهای ضروری برای این حوزه است. نویسندگان این آثار باید پس از انتشار اولین اثر خود به ارتقاء آثار بعدی خود بپردازند و به خلق جهانهای جدید فکر کنند.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در پایان سخنان خود افزود: خانه کتاب و ادبیات ایران برای حمایت از دورههای بعدی این جایزه اعلام آمادگی میکند. تلاش میکنیم در دوره پنجم حوزههای ترویجی و آموزشی را اضافه کنیم تا این جایزه قویتر شود.
چهارمین دوره جایزه ملی کتاب سال جوانان جایزهای مستقل است
در ادامه برنامه میثم موحدفر دبیر چهارمین دوره جایزه ملی کتاب سال جوانان با اشاره به ایده ابتدایی این جایزه گفت: این جایزه از روز آغاز استقلال داشت و ایده آن برای ۲۰ سال پیش بود که در دوره جوانی دغدغه وجود جایزهای را داشتم که در آن جوانان با یکدیگر رقابت کنند. اما این مساله تا سال ۹۶ محقق نشد. در سال ۹۸ نخستین دوره برگزار شد، به دلیل همهگیری بیماری کرونا چند دوره به تعویق افتاد و در سال ۱۴۰۰ دومین دوره و در سال ۱۴۰۱ سومین دوره این جایزه برگزار شد.
وی گفت: تنها نهادهایی که از ابتدا تا انتها از این جایزه حمایت کردند، خانه کتاب و ادبیات ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد بود.