به گزارش روابط عمومی باغ کتاب، «سقای آب و ادب» روایتی است از وفاداری و شخصیت بزرگ مردی که نام او در فرهنگ شیعه و اسلام با برادری و پشتیبانی از حق تا آخرین لحظهای که جان در بدن داشت گره خورده است.
در اين اثر داستانی، شخصيت حضرت عباس(ع)، از نگاه مادر، برادران و پدرش در قالب موقعيتهای داستانی خلق شده است.
کتاب «سقای آب و ادب» در ۱۰ فصل نوشته شده و هر فصل قسمتی از شخصیت عباس بن علی(ع) را در ارتباط با حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه (س)، حضرت امالبنین (س)، امام حسین (ع)، حضرت زینب (س) و حضرت سکینه(س) به تصویر میکشد.
هر کدام از این نامها، عنوانی بر فصلهای کتاب «سقای آب و ادب» است که در کنار آنها سه فصل دیگر با نامهای عباس مواسات، عباس ادب و عباس فرشتگان نیز نوشته شده است.
در هر فصل از این رمان، رفت و برگشتهای روایی متعددی دیده میشود که در فضای سیال داستانی، جای توصیفاتی اغلب شاعرانه را به یکدیگر میدهند و در هر موقعیت، زوایای جدیدی از مفاهیم مورد نظر نویسنده را بازگو میکنند.
این کتاب از نظر تعدد زاویه دید، اثری قابل تأمل است و در خلأ نبود آثار ادبی درباره حضرت عباس(ع)، اثری است که هم نگاه شاعرانه دارد و هم تلاش کرده به زوایای نادیده از زندگی حضرت عباس(ع) توجه کند.
قسمت اعظم اثر موثق و مستند است اما قسمتهایی از آن هم از ذوق هنری شخص نویسنده و از ارادت خاص او به شخصیت این چهره بزرگ جهان اسلام منشا گرفته است.
در بخشی از کتاب آمده است: «حساب عباس از حساب عالم و آدم جداست… ما از عباس بیعت خواستیم او دست داد ما قول طلب کردیم او سر نهاد عباس پیمانش را پیش از تولد بست و پیمانهاش را پیش از ورود به محفل گرفت او به محض شنیدن دعوت چنان بیقرار دیدار جانان شد و چنان دل از کف داد که تا موعد ضیافت نایستاد و چشم و نگاهش را پیش فرستاد او دست و دلش را هم پیش از خودش روانه ضیافت کرد. »
انتشارات نیستان چاپ بیستوششم «سقای آب و ادب» را در ۲۶۴ صفحه منتشرکرده است.