شعر جوان خراسان در «سه‌راه ادبیات» به کتاب رسید

شعر جوان خراسان در «سه‌راه ادبیات» به کتاب رسید

کتاب «سه‌راه ادبیات» با گزیده اشعار ۳۵ شاعر جوان خراسان بزرگ، در نشست ادبی منظومه در باغ کتاب تهران رونمایی شد.
یکشنبه، 04 مرداد 1405

شعر جوان خراسان در «سه‌راه ادبیات» به کتاب رسید

کتاب «سه‌راه ادبیات» با گزیده اشعار ۳۵ شاعر جوان خراسان بزرگ، در نشست ادبی منظومه در باغ کتاب تهران رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، آیین رونمایی از کتاب "سه‌راه ادبیات" در نشست ادبی منظومه به میزبانی امیرعلی سلیمانی شاعر و با حضور زهیر توکلی شاعر و اعضای انجمن ادبی آغاز مشهد عصر شنبه ۳ مرداد در سروستان باغ کتاب تهران برگزار شد.

ابتدا جلسه امیرعلی سلیمانی شعری از حسین منزوی برای حاضران قرائت کرد و در ادامه به معرفی مختصری پیرامون کتاب «سه‌راه ادبیات» مجموعه گزیده شاعران جوان خراسان پرداخت. سلیمانی شاعر میزبان در ادامه به فصل کم‌رونقی شعر مناطق مختلف در شرایط کنونی اشاره کرد و گفت: در دهه‌های هفتاد و هشتاد بی‌شمار گزیده شعر شاعران خطه‌های مختلف را مشاهده می‌کردیم اما در دهه گذشته این رونق کمتر ملاحظه می‌شود. 

زهیر توکلی شاعر و منتقد ادبی در بخشی از برنامه‌ با اشاره به مجموعه «سه‌راه ادبیات» گفت: نخستین پیشنهادم برای چاپ‌های بعدی این مجموعه این است که اطلاعات مختصری از شاعران در کتاب قید شود. وی ادامه داد: مجموعه‌های گردآوری شده از شاعران خطه‌های مختلف بهتر است اطلاعاتی پیرامون زیست شاعران در آن خطه قید شود تا مخاطب شناخت بهتری نسبت به آنها پیدا کند.

توکلی پیرامون کیفیت آثار ارائه شده در مجموعه «سه‌راه ادبیات» گفت: بعد از مطالعه کتاب، اشعار ارائه شده را باکیفیت بالا دیدم و این باتوجه‌به میانگین سن شاعرانی که در این مجموعه اثری ارائه داده‌اند بسیار مطلوب است. وی ادامه داد: زبان شعر در روزگار ما به دلیل تأثیر از سبک شاعران صفویه نزدیک به زبان روز شده است و این از نظر بنده بحران است و تحت عنوان ساده‌نویسی از آن یاد می‌کنند.

توکلی گفت: ساده‌نویسی عبارت غیرصحیحی است که باب شده است و نوعی واکنش به اشعار دهه هفتاد بود که قابل‌فهم نبود و در مقابل آن این واکنش افراطی ساده‌نویسی ظهور کرد.

شاعر میهمان بیان کرد: حافظ از مقلدان سعدی است اما زبان شعر حافظ از شعر سعدی متفاوت است. دوستان شاعر باید به این موضوع توجه کنند که باید زبان شعری مخصوص خود را پیدا کنند. زهیر توکلی در ادامه به انتشار اشعار شاعران خطه‌های مختلف گفت: شاعران باید پیدا کنند که چه امری می‌تواند زبان شعر را از حالت تخت خارج کند و این ویژگی اشعارشان را متمایز کند.

وی ادامه داد: شاعر در بعضی مضامین می‌خواهد زبان مخاطب باشند اما در پرداخت به آن موضوع باید ارزش‌افزوده‌ای به مخاطب ارائه دهد تا مقبول باشد چرا که ارائه صرف تجربه زیسته مخاطب نکته‌ای ندارد.

شاعر میهمان همچنین با اشاره به بخش‌هایی از کتاب ویژگی مشترک اشعار مجموعه «سه‌راه ادبیات» را استفاده درست شاعران را استفاده از صنعت ایهام معرفی کرد و گفت: در مطالعه کتاب ابیاتی را مشاهده کردم مانند گفتگو با تفنگ شکاری که نمونه‌های موفق بهره‌گیری از صنایع مختلف ادبی بود. شاعرانی که اشعار آنها در مجموعه سه‌راه ادبیات گردآوری شده در بخش‌های مختلف برنامه به قرائت شعر پرداختند. همچنین در بخش ویژه‌ای از نشست شاعران افغانستانی دعوت شده به شعرخوانی پرداختند.

 

مجموعه گزیده شعر جوان خراسان که تحت عنوان «سه‌راه ادبیات» توسط انتشارات نزدیک‌تر منتشر شده، شامل ۷۰ شعر در قالب‌های کلاسیک و آزاد، از ۳۵ شاعر جوان خراسان بزرگ است و محمدرضا صبوریان، عباس تافته و محمد حجی‌زاده آن را گردآوری کرده و مقدمه آن نیز توسط مهدی آخرتی به رشته تحریر درآمده است.

 

از شاعران این مجموعه می‌توان به حامد رحمانی حسینی، محمد ارمیا کیش بافان، فاطمه اشرفی راد، محمد حجی‌زاده، مهدی شریعت‌زاده، علی سمرقندی، سید محمدامین موسوی، امیرحسین آزاد، محسن چشمی، حدیث صادقیان، محمدسجاد کاشانی، آیدا ذو ارمی، شاهد بنی‌اسدی، سجاد چاوشی، کمیل رضازاده، ملیحه بهادران، سامان حسینی، هلیا درخشان، محمدرضا صبوریان، مهدیه آزاد، محمد مصطفی احمدی، فاطمه شادکام، امیرحسین پاسبان، حسن حسن‌زاده، حسین سیدبر، عباس تافته، مهدیه رستمی، محمدرضا معلمی، ملیحه آخوندی، معین راد، زینب غلامی، سید حسن میلانی، مهدیه سادات حسینی، فائزه رمضانی و محمدرضا عبدالهی اشاره کرد./فارس

 

انتهای پیام/

 

 

شعر جوان خراسان در «سه‌راه ادبیات» به کتاب رسید
شعر جوان خراسان در «سه‌راه ادبیات» به کتاب رسید
شعر جوان خراسان در «سه‌راه ادبیات» به کتاب رسید
ثبت امتیاز
نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: