برای نجات روح به کتاب‌هایی مثل الغدیر نیاز داریم
در نشست نقد و بررسی " اردی‌بهشت کتاب" مطرح شد؛

برای نجات روح به کتاب‌هایی مثل الغدیر نیاز داریم

نشست «الغدیر و روزگار ما» با حضور مسلم نادعلی زاده در پانزدهمین روز رویداد اردی‌بهشت کتاب باغ کتاب برگزار شد.
چهارشنبه، 06 خرداد 1405

به گزارش روابط عمومی باغ کتاب؛نشست تخصصی «الغدیر و روزگار ما» با حضور مسلم نادعلی زاده، کارشناس، برگزار شد. در این نشست، ابعاد مختلف کتاب ارزشمند «الغدیر» علامه امینی و نسبت آن با نیازهای فکری انسان معاصر مورد بررسی قرار گرفت.

 

نادعلی زاده در ابتدای سخنان خود با اشاره به زحمات طاقت فرسای علامه امینی در تألیف این دایرةالمعارف بزرگ، به تبیین انگیزه و چگونگی نگارش این اثر گران سنگ پرداخت. 

 

وی سپس به موضوع غدیر و جایگاه «وصایت» در باورهای دینی اشاره کرد و گفت: مسئله وصایت صرفاً مربوط به دین اسلام یا مذهب تشیع نیست، بلکه کاملاً با مسئله هدایت مرتبط است و هدایت نیز مسئلهای است که به جوامع بشری تعلق دارد، نه یک دین خاص.

 

این کارشناس در ادامه با معرفی ابواب مختلف کتاب الغدیر، به این پرسش اساسی پاسخ داد که نسبت ما با این کتاب در عصر امروز چیست و چگونه میتوانیم از آن بهره بیشتری ببریم.

 

نادعلی زاده با اشاره به اینکه کتاب الغدیر میان ایرانیان «محجور» افتاده است، به تحلیل دلایل این غفلت پرداخت و سه عامل اصلی را برشمرد و گفت: بی علاقگی به مباحث بنیادین ما معمولاً تمایلی به پرداختن به مسائل اصولی و عمیق نداریم و خود را سرگرم موضوعات سطحی و زودگذر میکنیم. همجنین نداشتن سواد کافی برای مراجعه به متون مرجع مراجعه به آثاری مانند الغدیر نیازمند دانش ادبی، تاریخی، روایی و مطالعات عمیق علمی است که بسیاری از ما فاقد آن هستیم.

 

وی افزود: تسلط سبک زندگی مدرن تکنولوژی‌های جدید و روحیه مدرنیته، فرصت تأملات عمیق را از انسان گرفته‌اند و او را چنان سرگرم کرده‌اند که نمی‌تواند به نیازهای اساسی روح خود توجه کند.

 

وی در بخش پایانی سخنانش با تأکید بر اینکه جوهره اصلی وجود انسان را روح او تشکیل می دهد، خاطرنشان کرد: عقاید صحیح از مقومات روح به شمار می روند و اگر به این موضوع توجه نکنیم، روح خود را از دست خواهیم داد.

 

 نادعلی زاده تأکید کرد: مرگ روح به معنای شقاوت و ناکامی ابدی است و برای حفظ روح و مراقبت از آن، چاره ای جز توجه به عقاید صحیح و مراجعه به کتاب هایی مانند الغدیر نداریم. انشاءالله توجه بیشتری در جامعه به این گنجینه ارزشمند معطوف شود.

 

انتهای پیام/

برای نجات روح به کتاب‌هایی مثل الغدیر نیاز داریم
ثبت امتیاز
نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: