خرید اینترنتی کتاب و محصولات فرهنگی

قصه‌های مجید

قصه‌های مجید

مجید همان پسر بچه بامزه‌ای که دهه شصتی حسابی با او و شیرین کاری‌هایش خاطره دارند، امروز در باغ کتاب تهران ایستاده است. بله درست است...مجسمه‌ای زیبا از مجید در کنار یک تخته سیاه در قسمت کتابفروشی کودک و نوجوان وجود دارد که توجه مخاطبان را به خود جلب می‌کند.

مجید همان پسر بچه بامزه‌ای که دهه شصتی حسابی با او و شیرین کاری‌هایش خاطره دارند، امروز در باغ کتاب تهران ایستاده است. بله درست است...مجسمه‌ای زیبا از مجید در کنار یک تخته سیاه در قسمت کتابفروشی کودک و نوجوان وجود دارد که توجه مخاطبان را به خود جلب می‌کند. بر روی تخته سیاهی که کنار مجید است جمله‌ای جاودانه نگارش شده است: "مجید تو ترقی خواهی کرد." این جمله یادآور دیالوگی است که معلم مجید به او می‌گفت.
هر چند که بیشتر مردم قصه‌های مجید از روی سریال تلویزیونی آن می‌شناسند، اما خالق اصلی شخصیت مجید آقای هوشنگ مرادی کرمانی است. نویسنده زبر دست کشورمان قصه‌های مجید را در مجموعه ای 5 جلدی به نگارش درآورده. نخستین جلد از این مجموعه در سال ۱۳۵۳ منتشر شده‌ است. قصه‌های مجید جایزه کتاب برگزیده سال 1364 را به خود اختصاص داد. این کتاب بعداً به صورت یک مجلد نیز منتشر شده‌و تا کنون بیش از بیست و سه بار تجدید چاپ شده‌ است. 
مجید، پسری از جنس دیگر
مجید نوجوانی است که دنیای قشنگی دارد و مخاطب را به خوبی با دنیای خود همراه می‌کند. او اهل کرمان است و پدر و مادرش را از دست داده و با مادربزرگش یا همان بی بی زندگی را می‌گذراند. مجید که با فقر دست و پنجه نرم می‌کند، اهل شعر و شاعری است و انشا را به خوبی می‌نویسد. او آرزوی نویسنده شدن را در سر می‌پروراند. در درس ریاضی ضعیف است و شیطنت‌های جالبی دارد که موجبات طنز اثر را به خوبی فراهم کرده است. آقای هوشنگ مرادی خود درباره شخصیت مجید چنین می‌گوید: « این شخصیت به نوعی شخصیت خودم هست و بخش‌های مشترکی بین من و مجید وجود دارد. مجید تنهاست و با مادربزرگش زندگی می‌کند، فقیر است، تمرکز ندارد و برای همین با خواندن ریاضی مشکل دارد. عاشق شعر و کتاب و سینماست. طنز کلامی دارد و همه‌چیز را از زاویه‌ی طنز نگاه می‌کند و مشکلات را به شوخی می‌گیرد و این هوشمندی را دارد که تلخی‌ای که بر او گذشته را به شادی بدل کند. بن‌مایه‌‌ی مجید نیاز است در مقابل بی ‌بی که پیرزنی فقیر و سخت‌گیر و پخته و سختی‌کشیده است و حاضر نیست به خواسته‌های مجید تن دهد. اما این دو در عین تضاد همیشه با هم یکی هستند. » هوشنگ مرادی کرمانی معتقد است «قصه‌های مجید» اثری متفاوت و سرشار از ادبیات عامیانه و سنت‌های فراموش شده ایرانی است که در قالب ادبیات بیان و کاربردی‌ شده است و در واقع شناسنامه‌ کاری او محسوب می‌شود.
روایت مصور قصه‌های مجید
سال‌ها بعد آقای کیومرث پوراحمد روایت مصوری از قصه‌های مجید ارائه داد و سریالی ماندنی با عنوان "قصه‌های مجید" را ساخت. با ساخته شدن این سریال، شهرت قصه‌های مجید از حد کتاب و نمایش رادیویی هم فراتر رفت و نقل محافل آن روزگار شد. برخورد طنزگونه شخصیت مجید با مشکلاتش بیش از هر چیز به ماندگاری این اثر در ذهن مخاطبان کمک می‌کند. در این فیلم سه نقش مجید، بی بی و مدیر مدرسه را به ترتیب مهدی باقربیگی ، پروین دخت یزدانیان و جهانبخش سلطانی بر عهده گرفتند. مجید به شکل غیر مستقیم و ظریفی به نوجوانان و جوانان جامعه خود می‌گوید با یتیمی و تهیدستی هم میشود شاد و بود و به مشکلات خندید و به در پی رویاها بود. مجید آزادانه و بی پروا رویاهایش را دنبال می‌کند و از شرایطش هراسی ندارد. حالا اگر در این روزها دلتان برای مجید و خاطراتش حسابی تنگ شده می‌توانید سری به باغ کتاب بزنید و با مجید عکس یادگاری بیاندازید. 

,
1397/12/27 | 17:43 0 نظر 7859 بازدید امتیاز: 4.29 با 38 رای Article Rating
شما به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
امتیاز: 4.29 با 38 رای

نظرات

نظر شما برای ما مهم است ...

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.