به گزارش روابط عمومی باغ کتاب تهران، 31 اردیبهشت 1402. باغ کتاب تهران در این روز همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر، مهمانی ویژه داشت. شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری فقید اسلامی ایران و علیرضا زاکانی شهردار تهران به باغ کتاب تهران آمدند تا روز دختر را در کنار بیش از یک هزار دختر دانشآموز که از نقاط مختلف شهر تهران آمده بودند، جشن بگیرند. درست یک سال پیش از اعلام خبر درگذشت شهادتگونه این رئیس جمهور مردمی در 31 اردیبهشت 1403.
در این روز دختران دانشآموز تهرانی از تمام گروههای سنی به باغ کتاب آمدند تا در جشن «برای ریحانه» شرکت کنند. این مراسم با قرائت قرآن توسط حنانه خلفی دختر نابغه قرآنی آغاز شد و در ادامه دختران از انتظارات و آرزوهایشان برای آینده گفتند.
شهید رئیسی با تبریک این مناسبت به دختران ایران زمین، آینده را متعلق به دختران نوجوان کشورمان دانست و از احساس مسئولیت دولت نسبت به دختران سخن گفت. رئیس جمهوری فقید همچنین تأکید کرد که دختران را مایه افتخار جامعه هستند و باید قدر آنها را بدانیم.
این شهید خدمت برای دختران توصیههایی نیز داشت؛ با ارتقای توانمندیها و تلاش برای متبلور کردن ارزشهای انسانی، اخلاقی و الهی در زندگی، در آبادانی و پیشرفت ایران اسلامی موثرتر نقشآفرینی کنند.
رئیس جمهوری فقید اشاره کرد که امروز خیلیها ادعای دفاع از حقوق زنان را دارند، ولی در عمل به دنبال استفاده ابزاری از آنان هستند، اما نظام و فرهنگ اسلامی ما برای بانوان ارزش و جایگاه واقعی قائل است و خود را ملزم به تحقق این ارزش و جایگاه میداند و در ادامه خطاب به دختران گفت: قدر و جایگاه خود را بدانید و یقین داشته باشید که جایگاه بسیار بلند و شایستهای دارید.
آیتالله رئیسی به مطالبات دختران نیز پاسخ داد. شهید رئیسی از درخواست دختران برای تقویت مهارتآموزی در مدارس و نیز تقویت روحیه مستقل و استقلالخواهی ابراز خوشحالی کرد و از مسئولان آموزش و پرورش خواست که به این مطالبات توجه شایسته داشته باشند تا دختران سرزمینمان بتوانند بیش از پیش به ساختن آیندهای روشن برای ایران اسلامی کمک کنند.
دغدغه شهید رئیسی درباره دختران نیز در سخنرانی او به مناسبت روز دختر در اردیبهشت ماه سال 1403 نیز منعکس شد. او تأکید کرد که «ما نه نگاه مغرب زمین را قبول داریم که به زن و دختر نگاه ابزاری دارد و نه نگاه متحجرانهای را که به دنبال حذف زن از عرصه اجتماعی، منزوی کردن زنان و دختران و محرومیت آنان از نقشآفرینی اجتماعی است. نگاه ما به زن همان نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی است که از نگاه عمیق اسلام عزیز به زن برآمده و زن را محور خانواده و دارای نقش و سهم موثر در عرصه اجتماع میداند.»
شهید رئیسی امسال در مراسم روز دختر با افتخار از علاقه خود به دختران ایران گفت: «اینجا آمدم تا بگویم دختر یعنی عاطفه، احساس، رحمت الهی، مایه افتخار و وجودی ذیقیمت و دوستداشتنی و با همه وجود میگویم که همه دختران ایران عزیز را دوست دارم.»
حالا با گذشت یک سال از آن روز پرشور و بهیادماندنی، باغ کتاب تهران در کنار تمام ایران، برای شهادت این شهید راه خدمت عزادار و برای پیشرفت دختران و کودکان و نوجوانان این سرزمین دغدغهمند است.