به گزارش روابط عمومی باغ کتاب تهران، سجاد مطلبی مدیر روابطعمومی ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی ضمن تاکید بر همکاری ۶ساله باغ کتاب با ستاد علوم شناختی و تلاش این موسسه در راستای ترویج علم به ویژه در میان کودکان و نوجوانان، گفت: با کمک و درخواست انجمن ترویج علم، قرار شد در هفته ترویج علم، دانشآموزان مدارس مناطق مختلف تهران را به پردیس مغز من باغ کتاب بیاوریم تا با دیدن فیلم مستند «کاپیتان من» با اتفاقاتی که در مغز انسان رخ میدهد به صورت ملموس آشنا بشوند.
وی افزود: در پردیس مغز من با بچهها راجع به فیلم صحبت میکنیم و اگر درباره دانش مغز، بیماریهای مغز و کارکرد مغز سوالی بپرسند توسط متخصص روانشناختی راهنمایی میشوند. این علم برای بچهها جالب است و سوالاتشان بیشتر در حوزه عشق، آلزایمر، بینایی و دیگر کارکردهای مغز است. دانشآموزان رشته علوم تجربی با مسئله مغز بیشتر آشنا هستند ولی رشتههای دیگر هم در رویداد شرکت داده میشوند تا مغز را بشناسند. زیرا علوم شناختی، علوم میان رشتهای است و الزاما مربوط به روانشناسی نمیشود. مثلا بچههایی که هنر میخوانند میتوانند از جانب هنر شناختی آموزهها را ببینند.
مطلبی با اشاره به اکران فیلم «کاپیتان من» در سینماهای هنر و تجربه برای عموم جامعه، ادامه داد: هدف ما آگاهیبخش به جامعه است؛ اینکه ما مغزمان را بشناسیم و بدانیم کارکردهایش، اختلالاتش و راه درمان معضلاتی که برایش به وجود میآید چیست. مثلا اوتیسم، صرع و آلزایمر _که متاسفانه به دلیل سبک زندگی امروزه بسیار شایع شده است_ حاصل چه فعل و انفعالاتی در مغز هستند و چطور میتوانیم از وقوع این بیماریها پیشگیری یا سرعت رشدش را کند کنیم.
مدیر روابط عمومی ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی اظهار داشت: در پردیس مغز من، دستگاههایی داریم که به صورت واضح نشان میدهند با قطع شدن سیگنال بخشی از مغز، بینایی یا شنوایی از دست میرود یا پارکینسون چطور اتفاق میافتد. روند پیدایش و رشد مغز را اینجا میبینیم و بچهها با دستگاههایی مثل شبیهساز MRI از نزدیک آشنا میشوند. همانطور که بیشتر جوانها به باشگاه بدنسازی میروند تا عضلاتشان را پرورش بدهند، ما تلاش میکنیم با برگزاری رویدادهای اینچنینی به پرورش مغزشان کمک کنیم. بچهها میتوانند با وجود این دستگاهها، آزمایش علمی داشته باشند.
مطلبی «کاپیتان من» را جزء اولین و بهترین مستندهای علمی کشور اعلام کرد و گفت: آقای بهرام رادان به موضوع مستند علاقه نشان داد و تهیهکنندگی و اجرای کار را با حمایت ستاد علوم شناختی به عهده گرفت. کارگردان هم آقای صفاریانپور، فردی علمی هستند و ساخت مستندهای علمی را در کارنامه خود دارند. تولید مستند در سال ۹۷ آغاز و در سال جاری اکران عمومی شد و مورد استقبال خانوادهها قرار گرفت.