برخی منتقدان معتقدند که یوسا از سال ۲۰۰۲ به این طرف، یعنی پس از انتشار رمان «سور بز»، در سراشیب عمر نویسندگیاش قرار گرفته بود اما او با نوشتن «روزگار سخت» دوباره موفق شد به دوران اوج برگردد.
یوسا در این رمان به مداخلهی ایالات متحدهی آمریکا در گواتمالا و مشکلات سر راه دولت خاکوبو آربنز در سالهای نیمهی قرن بیستم میپردازد. او به عنوان رییسجمهوری باور داشت با ترویج دموکراسی و سرمایهداری آمریکایی در کشورش میتواند گواتمالا را به مدلی برای پیشرفت دیگر کشورهای آمریکای لاتین تبدیل کند. این رویای او به حقیقت نپیوست و در این مسیر آمریکا نقشههای دیگری برای او داشت. «روزگار سخت» داستان توطئههای بینالمللی و تضاد منافع درسالهای جنگ سرد است.
خواندن روایت ماریو بارگاس یوسا -که بسیاری او را بزرگترین نویسندهی زندهی حال حاضر دنیا میدانند- از کودتای گواتمالا و شباهتهایش با کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ میتواند برای خوانندهی ایرانی بسیار الهامبخش و حتی حسرتبار باشد. «روزگار سخت» مثل بخش عمدهی آثار یوسا ترکیب استادانهای است از روایتهای تخیلی و تاریخی و خواندنش فرصتی است برای آموختن و اثرپذیری از تاریخ در قالب یک روایت داستانی.
روزگار سخت
نویسنده: ماریو بارگاس یوسا
مترجم: سعید متین
نشر برج
۳۶۰ صفحه
برای تهیهی کتاب «روزگار سخت» به فروشگاه آنلاین «باغ کتاب» به آدرس shop.bagheketab.com مراجعه کنید.