اولین آتشنشانی
اولین ادارهی آتشنشانی در بین سالهای ۱۳۰۴ و ۱۳۰۵ و در زمان تصدی سرلشکر بوذرجمهری در شهرداری طهران شکل گرفت. یک آلمانی به نام هانری فردریش دوئل به ریاست فنی و یکی از افسران روس سفید به نام کلنل وربا به ریاست نظامی آتشنشانی تعیین شدند و بعد این موسسه تحت نظر روسای ایرانی قرار گرفت. در آذر ۱۳۰۷، پنج دستگاه اطفا حریق و یک دستگاه آبپاش بزرگ و چهار دستگاه آبپاش کوچک به وسیله بلدیه از آلمان خریده شد. ادارهی اطفائیه ابتدا در سه راه امینحضور در گاراژ حسینی تشکیل شد و در سال ۱۳۱۱ به محل چهارراه حسنآباد که گورستانی بود، منتقل شد. در اواخر ۱۳۳۳ با موافقت شهرداری چهار آتشنشانی دیگر شکل گرفت؛ شمیران، خیابان شهباز، شوش و خیابان بهار.
اولین آگهی بازرگانی
اولین آگهی بازرگانی در روزنامهی «وقایع اتفاقیه» منتشر شد. امیرکبیر برای انعکاس اخبار بلدیه این روزنامه را چاپ میکرد و در آن از اتفاقات و وقایع شهر مینوشت. در سال ۱۲۶۷ قمری و در زمان صدارت امیرکبیر، شخصی به نام میسوروجیاری اولین آگهی تجاری را در این روزنامه به چاپ کرد. این آگهی به تبلیغ غذاهای اروپایی اختصاص داشت. تا مدتها بعد از چاپ این آگهی، تنها غربیهای ساکن طهران مشتری چاپ آگهی بودند.
اولین کارخانه
کارخانه چراغ گاز اولین کارخانهی تهران بود. ناصرالدین شاه این کارخانه را پس از اولین سفرش به اروپا تاسیس کرد. در این کارخانه دیگهای بزرگی قرار داشت که حامل گاز کاربیت بودند. این دیگها به وسیله لولههایی به اندرونی شاهی متصل شده وحتی به خیابانهای ناصریه و ارک هم گازرسانی میکردند. بعدها خیابان چراغ گاز به خیابان چراغ برق تغییر نام داد، چون مظفرالدین شاه زمانی که به روسیه سفر کرد، یک کارخانهی تامین برق خرید که در مکان کارخانه چراغ گاز نصب شد.