داریوش فرضیایی با اشاره به اینکه باغ کتاب انگیزه بچهها برای مطالعه را افزایش میدهد، اظهار داشت:" بچهها میتوانند از این باغ میوههای خوب و مفیدی بچینند. میوههایی که بتواند تفکرات آنها را پالایش کند، آگاهیهای آنها را افزایش دهد و به نوعی باعث رشد و تکامل فکری و اجتماعی بچهها شود."
وی با اشاره به اینکه تاثیرات باغ کتاب در دراز مدت مشخص میشود، عنوان کرد:" وقتی وارد باغ کتاب میشویم انبساط خاطر پیدا میکنیم و این از مهمترن مؤلفههای این مکان است. وسعت محیط، چیدمان، دکور و گستردگی منابع کتابهایی که گردآوری شده است بسیار دل نواز است و با تبلیغات و ایجاد تسهیلات خاص برای مخاطبین میتوان مردم را دعوت کرد تا برای اولین بار به باغ کتاب بیایند؛ چرا که هر کس یک بار به باغ کتاب بیاید به طور حتم باز میگردد."
این مجری تلویزیون تصریح کرد:" مهمترین چیزی که این روزها مردم فراموش کردهاند، غذای روحشان است و کتاب بهترین تفریح برای روح ماست. علاقه به مطالعه باید از کودکی در ما نهادینه شود."
فرضیایی وجود مجموعههای علم کودک و نوجوان را از نقاط مثبت باغ کتاب دانست و افزود:" مجموعههای علم مطالبی را که کودکان و نوجوانان در کتابهای درسی و غیر درسی مطالعه کردهاند را به صورت عملی و با بازی به آنها میآموزد. اگر بچهها مطالبی را که مطالعه میکنند در محیط اطرافشان ببینند و با آن ارتباط برقرار کنند، موضوعات در ذهنشان ماندگار میشود. در واقع مطالبی را که تئوری آموختهاند در باغ کتاب تجربه میکنند و شاید این تجربه را جای دیگری نتوانند کسب کنند."
وی با اشاره به اینکه بازیهای علمی میتواند بچهها را به سمت کتاب هدایت کند و سرانه مطالعه را افزایش دهد، گفت:" مجموعه باغ کتاب وسعت خوبی دارد و در بچهها ایجاد انگیزه میکند که به سمت کتابها بروند. فراموش نکنیم که علم از کتاب میآید چرا که علما دانستههایشان را در کتابها جمع آوری میکنند. پس باید بچهها را با کتاب آشتی دهیم و بچهها بدانند عمو پورنگ کسانی که کتاب میخوانند را دوست دارد."