خرید اینترنتی کتاب و محصولات فرهنگی

دکتر محمد معین، مولف «فرهنگ فارسی معین»
 

دکتر محمد معین، مولف «فرهنگ فارسی معین»

معین از سال ۱۳۲۵ که تالیف لغتنامه دهخدا آغاز شد، به عنوان دستیار دهخدا انتخاب شد و از سال ۱۳۳۴، ریاست امور علمی سازمان لغتنامه را برعهده گرفت. سرانجام او در سال ۱۳۳۶ ریاست سازمان لغتنامه را به عهده گرفت .
یکشنبه، 11 خرداد 1399 | Article Rating

دکتر محمد معین یکی از بزرگترین چهره‌های ادبی ایران و مولف «فرهنگ فارسی معین» در ۹ اردیبهشت سال ۱۲۹۷ به دنیا آمد. محمد معین در شش سالگی پدر و مادرش را به فاصله پنج روز و بر اثر بیماری حصبه که آن روزها در شهر رشت همه‌گیر شده بود، از دست داد و بعد از آن زیر نظر جد پدری‌اش شیخ محمدتقی معین‌العلما بزرگ شد.

معین که مدرک کارشناسی خود را در رشته ادبیات و فلسفه از دانشسرای عالی دریافت کرده بود، سال ۱۳۱۸ و هم‌زمان با برعهده داشتن معاونت و کفالت اداره دانشسراها در وزارت فرهنگ، برای دوره‌ی دکترای ادبیات فارسی در دانشگاه تهران ثبت نام کرد. او سال ۱۳۲۱ از پایان‌نامه خود دفاع کرد و به عنوان اولین فارغ‌التحصیل دوره دکتری ادبیات فارسی در ایران شناخته شد و بعد از آن مشغول تدریس ادبیات در دانشگاه تهران شد.

معین از سال ۱۳۲۵ که تالیف لغتنامه دهخدا آغاز شد، به عنوان دستیار دهخدا انتخاب شد و از سال ۱۳۳۴، ریاست امور علمی سازمان لغتنامه را برعهده گرفت. سرانجام او در سال ۱۳۳۶ ریاست سازمان لغتنامه را به عهده گرفت و تا روزی که به دلیل سکته مغزی نتوانست کار کند، این سمت را برعهده داشت.

جالب است که بدانید نيما يوشيج در وصیت‌نامه‌اش مسئولیت آثار منتشرنشده‌‌اش را به دکتر محمد معین داده بود و دهخدا هم وصیت کرده بود که محمد معین بعد از او سرپرستی لغتنامه را برعهده بگیرد.

محمد معین ۹ آذر سال ۱۳۴۵ در دفترش در دانشکده ادبیات دچار سکته مغزی شد. او تا پنج سال بعد در حالت اغما بود و درنهایت در ۱۳ تیر سال ۱۳۵۰ از دنیا رفت و در آستانه اشرفیه به خاک سپرده شد.

تصویرسازی: محمدرضا دوست‌محمدی‌

تصاویر
  • دکتر محمد معین، مولف «فرهنگ فارسی معین»
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: