آهسته باش! چه گستاخی! میخواهی در این میدان پهناور درآیی و بضاعت اندک خود را بنمایی؟ نمیدانی مهتاب به گز پیمودن است و دریا را با مشت تهی نمودن. درمیا! که عرصهی سیمرغ نه جولانگاه تو است.» استاد تمام دانشکدهی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و پژوهشگر برجستهی تاریخ هم وقتی به موضوعی به بزرگیِ زندگی امیرالمومنین(ع) میرسد، اینطوری سپر میاندازد. مرحوم «سید جعفر شهیدی» به قول خودش سالها میخواست قلم بردارد و صفحاتی دربارهی زندگی ایشان بنویسید اما هر بار کلنجارهایش بینتیجه میماند. تا اینکه بعد از ترجمهی نهجالبلاغه با آن قلم شیرین و نثر مسجع، با ایدهای بکر سراغ این موضوع میرود. او در کتاب «علی از زبان علی(ع)» یا «زندگانی امیرمومنان علی(ع)» در ۲۸ فصل کوتاه سراغ برشهایی از تولد تا شهادت حضرت میرود و مقاطع ریز و درشت و حساس این عمر ۶۳ ساله را از زبان خود امیرالمومنین(ع) و از لابهلای کتابها و منابع تاریخی و نهجالبلاغه روایت میکند.
این کتاب از دوران تولد و نوزادی حضرت علی(ع) آغاز شده و تا شهادت ایشان ادامه پیدا میکند. در فصل پایانی کتاب هم دو سند معتبر و معروف از امام علی(ع) آمده است؛ یکی اندرزنامهی آن حضرت به پسر ارشدشان امام حسن(ع) و دیگری وصیتنامهی معروفشان به مالک اشتر. مطالب این کتاب به صورت نثر، روایت، حدیث، آیات و اشعار فارسی و عربی گردآوری و تدوین شده است.
مرحوم شهیدی کتاب را با روایتی داستانی و با لحن یک راوی تاریخی نوشته است. نمونهای از نثر روایی او به این ترتیب است: «معاویه میدانست تا علی(ع) زنده است گرفتن عراق برای او ممکن نیست. ایالتی دیگر هم مانده بود که میبایست آن را تصرف کند و آن سرزمین مصر بود. مصریان با عثمان دلخوش نبودند و بیم آن بود که با یاری علی بر شام حمله برند...». اگر اطلاعاتی تاریخی و بدون اضافات دربارهی امیرالمومنین(ع) میخواهید، این کتاب راهنمای خوبی برای شماست.
برای تهیه این کتاب کافی است با شماره ۹۶۰۴۵693 تماس بگیرید.